Tarom și-a mărit pierderile cu peste 71% anul trecut, până la aproape 47 milioane lei

Tarom și-a mărit pierderile cu peste 71% anul trecut, până la aproape 47 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iun 2017

Compania națională de transport aerian Tarom a înregistrat un avans de 71,2% al pierderilor anul trecut, față de anul anterior, până la 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scăderii veniturilor și al valorii activelor imobilizate, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2015, Tarom a avut pierderi de 27,43 milioane lei (6,2 milioane euro), scrie News.ro.

Tarom a terminat anul trecut pe pierdere, în contextul în care au fost retrase două avioane din flotă și au existat persoane care au sabotat compania atât din interior, cât și din exterior, a declarat recent directorul general al Tarom, Eugen Davidoiu.

Veniturile totale ale companiei au scăzut anul trecut cu 10,5%, până la 1,24 miliarde lei (276 milioane euro), iar valoarea activelor imobilizate a coborât cu 5,1%, până la 831,91 milioane lei (185,3 milioane euro).

Cele mai multe medicamente vândute online, destinate pacienților care au cancer. OMS: 50% din medicamentele comercializate pe internet sunt falsificate CITEȘTE ȘI Cele mai multe medicamente vândute online, destinate pacienților care au cancer. OMS: 50% din medicamentele comercializate pe internet sunt falsificate

Numărul angajaților a scăzut cu 2,1%, până la 1.841 angajați. Nivelul datoriilor a scăzut cu 5,2%, până la 216,84 milioane lei (48,3 milioane euro).

Anul trecut a fost al nouălea consecutiv pe pierdere pentru Tarom, ultimul an cu profit pentru Tarom fiind 2007. Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air.

Transportatorul aerian a achiziționat în leasing, în acest an, două avioane noi Boeing 737-800 NG, care ar trebui să înlocuiască cele două aparate Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul Petre Roman.

Până la această achiziție, Tarom avea o flotă de 21 de avioane, dintre care doar 19 operau în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat recent că Tarom va încheia ”pe zero” în acest an, fără pierderi.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom