SUA doresc să poată identifica dronele de la distanță

SUA doresc să poată identifica dronele de la distanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Administrația Federală pentru Aviație (FAA) din Statele Unite a propus joi o reglementare care ar permite urmărirea de la distanță a majorității dronelor din spațiul aerian al țării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reglementarea va stipula că toate dronele funcționale din Statele Unite trebuie să îndeplinească această condiție în termen de trei ani, scrie News.ro.

În 2016, Congresul a cerut FAA să emită reglementări sau recomandări, până în 2018,  pentru a permite FAA, autorităților de aplicare a legii și altor autorități să urmărească de la distanță și să identifie dronele și pe operatorii acestora în timpul zborului.

VIDEO&FOTO Daniel Chițoiu (ALDE) - accident rutier soldat cu deces CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Daniel Chițoiu (ALDE) - accident rutier soldat cu deces

Companiile au început să creeze flote de drone pentru livrări de colete pentru retailerii online.

United Parcel Service a anunțat în octombrie că a obținut prima aprobare acordată de guvern pentru înființarea unei linii aeriene de drone, ceea ce îi conferă un avans în afacerile de livrări cu ajutorul dronelor, în raport cu rivalii Amazon.com și Alphabet.

Mai devreme în acest an, Wing, divizie a grupului Alphabet, a  fost prima companie care a obținut certificare în SUA pentru operarea unei drone pilot. Compania testează livrări la domiciliu într-o zonă rurală din jurul Blacksburg, Virginia.

Amazon, cunoscută pentru testarea livrărilor cu drone, a obținut la rândul ei certificări experimentale pentru testarea dronelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
droone