SUA extind restricțiile aplicate operatorului aerian Belavia din Belarus, din cauza încălcării sancțiunilor legate de invazia Rusiei în Ucraina

SUA extind restricțiile aplicate operatorului aerian Belavia din Belarus, din cauza încălcării sancțiunilor legate de invazia Rusiei în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2022

Departamentul de Comerț al SUA a extins controalele la export asupra companiei aeriene naționale din Belarus, Belavia, pentru că a furnizat zboruri cu aeronave Boeing, încălcând restricțiile impuse după invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Companiilor din întreaga lume li se interzice acum întreținerea, repararea și utilizarea în alt mod a pieselor sau echipamentelor din SUA pentru a deservi flota Belavia, potrivit unui ordin al Departamentului pentru Comerț emis împotriva companiei aeriene, scrie News.ro.

Ciolacu, despre intenția de a aplica impozitul pe casă la valoare, anunțată în premieră de Profit.ro: Nu îmi cereți ca un apartament din Primăverii....Confirmă și impozitarea dură a jocurilor de noroc CITEȘTE ȘI Ciolacu, despre intenția de a aplica impozitul pe casă la valoare, anunțată în premieră de Profit.ro: Nu îmi cereți ca un apartament din Primăverii....Confirmă și impozitarea dură a jocurilor de noroc

Belavia a încălcat reglementările SUA zburând cu avioane Boeing după 8 aprilie în și din Belarus către și dinspre Rusia, Turcia, Moscova, St. Petersberg, Georgia, Emiratele Arabe Unite și Egipt, a spus departamentul.

Pe 8 aprilie, Washingtonul a restricționat zborurile asupra aeronavelor deținute, controlate sau operate din Belarus, fabricate în Statele Unite sau realizate într-o țară străină cu peste 25% conținut controlat din SUA, să zboare în Belarus sau Rusia.

”Așa cum Belarus susține ilegal războiul nedrept al Rusiei în Ucraina, compania aeriană națională Belavia nu respectă legile noastre privind exporturile”, a declarat Matthew Axelrod, secretarul adjunct al comerțului însărcinat cu exporturile, într-un comunicat.

Ordinul ”va împiedica Belavia să folosească orice tehnologie din SUA pentru a-și opera flota de avioane, făcând astfel mai dificil pentru compania aeriană să zboare în continuare”.

Ordinul afectează atât aeronavele Boeing, cât și Embraer din flota Belavia, dacă au nevoie de piese sau servicii din SUA, au spus oficialii. De asemenea, extinde articolele limitate pentru Belavia.

Boeing are sediul în SUA, în timp ce Embraer este un producător brazilian.

Belavia, cu sediul la Minsk, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. SUA au luat măsuri similare împotriva marilor companii aeriene ruse, inclusiv Aeroflot, Aviastar, Azur Air, Rossiya și Utair, după ce au identificat avioane Boeing care operau cu încălcarea sancțiunilor SUA.

Aeroflot, compania aeriană emblematică a Rusiei, a anunțat pe 7 iunie că intenționează să strângă până la 3 miliarde de dolari într-o emisiune de acțiuni de urgență, pe fondul presiunii din partea sancțiunilor occidentale și a interdicțiilor spațiului aerian.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
belavia