Suzuki a plătit 3,1 miliarde euro pentru pachetul de acțiuni deținut de Volkswagen

Suzuki a plătit 3,1 miliarde euro pentru pachetul de acțiuni deținut de Volkswagen
scris 17 sep 2015

Suzuki Motor a răscumpărat joi pachetul de 19,9% din acțiunile sale deținut de producătorul auto Volkswagen, în schimbul a 428,9 miliarde de yeni (3,13 miliarde euro), sumă aproape de două ori mai mare decât cele 1,7 miliarde de euro plătite de compania germană la achiziționarea pachetului în 2010.

Pe lângă acțiunile deținute de Volkswagen, constructorul auto japonez a mai răscumpărat de la alți acționari minoritari un pachet de 8,177 milioane de titluri, pentru care a plătit aproximativ 42,8 miliarde de yeni (312,5 milioane euro), relatează MarketWatch.

În august, Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera Internațională de Comerț a cerut Volkswagen să vândă acțiunile pe care le deținea la Suzuki, după un proces care a durat patru ani.

Cei doi constructori auto au convenit în decembrie 2009 să încheie un parteneriat, promițând că vor coopera în tehnologii precum automobilele hibride și vehiculele electrice precum și pentru expansiunea pe piețele emergente, mai exact India, acolo unde mașinile Suzuki sunt extrem de apreciate.

Între cele două companii au apărut tensiuni după ce Suzuki a acuzat cel mai mare producător auto din Europa că încearcă să preia controlul asupra sa, iar Volkswagen a criticat faptul că Suzuki a decis să cumpere motoare diesel de la grupul auto rival Fiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki
volkswagen
acțiuni
rascumparare