Tarom pregătește deschiderea rutelor de lung-curier China - Statele Unite

Tarom pregătește deschiderea rutelor de lung-curier China - Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2019

Compania națională aeriană Tarom pregătește deschiderea rutelor de lung-curier către China și Statele Unite (America de Nord), iar din octombrie începe schimbarea flotei de ATR-uri, a declarat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cei de la Tarom lucrează la pregătirea deschiderii lungului-curier China - Statele Unite (America de Nord). Aceste rute trebuie fundamentate, trebuie aduse avioanele care să zboare lung curier și durează cam undeva la șase luni pentru pregătirea acestor rute, ca să ne asigurăm că ele vor zbura cu un grad de încărcare optim", a spus Cuc, potrivit Agerpres.

Marks & Spencer reîncearcă să se extindă în afara Capitalei, după doi ani de când a închis magazinele din provincie CITEȘTE ȘI Marks & Spencer reîncearcă să se extindă în afara Capitalei, după doi ani de când a închis magazinele din provincie

Întrebat dacă Tarom va cumpăra un avion de lung curier, Cuc a răspuns: "Asta este treaba Tarom. Nu poate ministrul să ia decizii pe ceea ce trebuie să facă directorul de la Tarom. Eu știu că sunt în pline negocieri cu diverși furnizori de avioane pentru achiziționarea de aeronave într-un sistem de leasing, așa cum au luat și până acum".

În vara anului trecut, Profit.ro relata că Tarom și-a planificat ca rutele aeriene pe distanțe lungi să fie lansate anul viitor, mai întâi spre China, iar ulterior către Statele Unite ale Americii. Ultimele informații pe această temă au fost avansate în vara anului 2017, când Tarom a anunțat începerea procedurii de achiziție în leasing a trei aeronave de lung curier, cu o rază de acțiune de cel puțin 9.630 de kilometri și cu o capacitate de cel puțin 225 de locuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
răzvan cuc