Șeful Tarom anunță în presa străină când vor începe cursele pe distanțe lungi: La început, vom zbura în China, apoi spre SUA

Șeful Tarom anunță în presa străină când vor începe cursele pe distanțe lungi: La început, vom zbura în China, apoi spre SUA
scris 11 iun 2018

Compania de stat Tarom și-a planificat ca rutele aeriene pe distanțe lungi să fie lansate anul viitor, mai întâi spre China, iar ulterior către Statele Unite ale Americii, a anunțat în presa străină Werner Wolff, director general al companiei. Ultimele informații pe această temă au fost avansate în vara anului trecut, când Tarom a anunțat începerea procedurii de achiziție în leasing a trei aeronave de lung curier, cu o rază de acțiune de cel puțin 9.630 de kilometri și cu o capacitate de cel puțin 225 de locuri.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Planificăm lansarea rutelor pe distanțe lungi în 2019. La început, vrem zbor în China, iar următorul pas va fi zborul către Statele Unite. Contractul de achiziție a aeronavelor va fi complicat și va necesita participarea multor entități, inclusiv a Chinei. Nu am decis încă pentru un anumit model al avionului", este citat directorul în presă, amintindu-se că Tarom nu a mai asigurat conexiuni de lungă distanță începând cu 2003.

În luna mai a anului trecut, ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc, preciza că Tarom negociază cu o companie de leasing operațional pentru achiziția altor două avioane noi, lung curier, care vor intra în acest an în flota companiei destat. Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA și China, ministrul susținând că Tarom va rezolva și problema dreptului de survol deasupra Rusiei pentru cursele spre China.

Studiu: Bucureștiul - pe locul 8 la prețuri Rent-A-Car. În ce Capitale pot fi închiriate cel mai ieftin mașini și cum pot fi evitate taxele suplimentare CITEȘTE ȘI Studiu: Bucureștiul - pe locul 8 la prețuri Rent-A-Car. În ce Capitale pot fi închiriate cel mai ieftin mașini și cum pot fi evitate taxele suplimentare

În piață, printre avioanele care satisfac cerințe pentru curse lungi sunt modelele Airbus A330 și Boeing 767.

Vineri, două aeronave tip Boeing 737-800 NG (Next Generation) au intrat în flota Tarom.

Transportatorul aerian național a raportat recent 2017 ca un nou an cu pierderi, de 172 milioane lei, de 4 ori peste prognoza inițială, bifând astfel al 10-lea an consecutiv pe minus.

Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați în 2016, după Wizz Air și Blue Air.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
china
sua