Telekom România începe să instaleze stații de încărcare a mașinilor electrice

Telekom România începe să instaleze stații de încărcare a mașinilor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2021

Telekom România instalează, la nivel local, în mai multe orașe din România, stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, în linie cu noile tendințe din piața auto și ca răspuns la creșterea numărului de autovehicule electrice în circulație pe șoselele României. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare astfel de proiect este la Galați, unde Primăria a decis să asigure o rețea publică extinsă de nu mai puțin de 15 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, fiecare dispunând de 50kW în curent continuu și 22 kW în curent alternativ. Fiecare stație instalată de Telekom va putea deservi două autoturisme electrice sau plug-in hybrid în același timp.

FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Premieră mondială pentru Audi e-tron GT, cel mai puternic rival electric al lui Tesla Model S

Proiectul stațiilor electrice din orașul de la Dunăre a fost câștigat de Telekom Romania în urma unei licitații publice organizată de Primăria Municipiului Galați. Durata de implementare a proiectului este de șapte luni, împărțită în o lună pentru proiectare și șase luni pentru execuție. Garanția pentru lucrare este de 60 de luni. Valoarea totală a contractului este de 2.180.953 de lei+TVA.

Telekom România urmează să instaleze stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice și în alte orașe din țară, ca urmare a câștigării unor licitații organizate de Primăriile respective. Astfel, la Râmnicu Vâlcea vor fi amplasate șapte stații de încărcare rapidă, iar la Giurgiu patru. Proiectele sunt în derulare și vor fi finalizate în prima jumătate a anului.

În ultimii patru ani, pe de altă parte, Telekom Romania a implementat mai multe proiecte pilot de tip Smart City în București, Constanța și Piatra Neamț, care includ soluții pentru parcare și iluminat inteligent, stâlp de iluminat multifuncțional (cu componentă de supraveghere video, stație de încărcare electrică pentru autovehicule, senzori pentru mediu, display LED), precum și wi-fi gratuit.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom romania
masini electrice