Tesla a raportat o pierdere record de 709,6 milioane de dolari în primul trimestru

Tesla a raportat o pierdere record de 709,6 milioane de dolari în primul trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2018

Tesla a raportat miercuri o pierdere record de 709,6 milioane de dolari în primul trimestru, de peste două ori mai mare față de cea de 330,3 milioane de dolari înregistrată în urmă cu un an, iar capitalizarea de piață a companiei a scăzut cu 2 miliarde de dolari după ce Elon Musk a respins întrebările analiștilor despre perspectivele de profit ale producătorului de automobile electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Tesla au scăzut miercuri cu 5% în urma declarațiilor făcute de directorul general al companiei, Elon Musk, la prezentarea rezultatelor trimestriale, chiar dacă acesta a spus că producția automobilului de serie M3 este pe drumul cel bun, scrie News.ro.

Viitorul Tesla depinde de Model 3, compania a anunțat că a depășit în mare parte problemele de producție, iar  Musk a promis inversarea pierderilor și generarea unui flux de capital pozitiv în doar câteva luni.

FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România CITEȘTE ȘI FOTO Porsche lansează noul Cayenne hybrid plug-in. Modelul poate fi comandat și în România

Musk intenționează să închidă fabrica din Fremont, California, timp de 10 zile în trimestrul al doilea, dar a spus că Tesla va respecta ținta de a atinge o producție de 5.000 de automobile Model 3 pe săptămână, până  la sfârșitul lunii iunie, și că va obține profit în a doua jumătate a acestui an.

Pentru a ajunge la profit, Musk trebuie să inverseze pierderea actuală înainte de taxe, de 22.584 de dolari pe vehicul.

Acțiunile Tesla nu au reacționat după anunțarea rezultatelor trimestriale, dar au scăzut în timpul conferinței cu analiștii, când Musk a început să respingă întrebările acestora, compania pierzând peste 2 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră.

”Aceste întrebări sunt atât de seci. Mă omoară”, a spus Musk după ce un analist a întrebat ce procent dintre cei care au făcut precomenzi pentru Model 3 au început să își configureze opțiunile pentru automobilele lor, acesta fiind un  indicator al profitului pe care îl va obține Tesla. Un alt analist a întrebat despre necesarul de capital, dar Musk nu a răspuns întrebării.

Musk a răspuns apoi la mai multe întrebări legate de planurile de înființare a unei rețele de automobile autonome și alte proiecte pe termen lung, puse de gazda unui canal de YouTube specializat în investiții, afirmând că întrebările acestuia nu sunt plictisitoare.

Lipsa veniturilor automobilului Model 3 a amplificat costurile Tesla, compania continuând să cheltuiască pentru linia de asamblare și să pregătească noi investiții în mai multe proiecte aflate în pregătire, între care crossoverul Model Y și Giga fabrica de baterii.

Model Y este doar unul dintre proiectele pregătite de Tesla, care a mai lansat în  ultimele luni camionul electric Tesla Semi și un nou model Roadster.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
pierderi