Tesla introduce un abonament pentru asistență software avansată pentru șoferi

Tesla introduce un abonament pentru asistență software avansată pentru șoferi
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2021

Tesla a introdus opțiunea ca unii dintre clienții săi să se poată abona la un sistem de asistență software avansată pentru șoferi, de 199 de dolari pe lună, numit "Full Self-Driving capability" (FSD – capabilitate de conducere autonomă completă), în loc să plătească 10.000 de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tesla a spus anterior că serviciul său de abonament va genera venituri recurente și va extinde baza de clienți pentru caracteristici scumpe, inclusiv funcția de asistență pentru schimbarea benzii pe autostrăzi și asistența la parcare, scrie News.ro.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Dar producătorul american de vehicule electrice a reiterat că actualele caracteristicile ”nu fac vehiculul autonom”, adăugând că acesta ”necesită un șofer atent în permanență, cu mâinile pe volan”.

"Abonamentele la serviciul FSD sunt disponibile în prezent pentru vehiculele eligibile din Statele Unite. Verificați aplicația Tesla pentru actualizări privind disponibilitatea în alte regiuni", a spus Tesla pe site-ul său.

Directorul financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a declarat în aprilie că serviciul de abonament planificat va genera venituri recurente pentru companie, deși ”ar putea exista o perioadă de timp în care numerarul să se reducă pe termen scurt”.

"Dacă ... te uiți la numărul de clienți care nu au achiziționat FSD în avans sau în leasing și poate vor să experimenteze cu FSD, aceasta este o opțiune excelentă pentru ei", a spus el în timpul unei teleconferințe susținute în aprilie, la raportarea rezultatelor financiare ale companiei.

Tesla a spus că serviciul de abonament este disponibil pentru vehiculele echipate cu computer Full-Driving 3.0 sau mai mare. Compania le-a spus clienților că actualizarea la noul hardware va costa 1.500 de dolari.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prognozat în 2019 că robotaxiurile fără șoferi umani vor fi disponibile pe unele piețe din SUA în 2020.

În martie, Tesla a declarat unui organism de reglementare din California că este posibil să nu realizeze o tehnologie completă de conducere autonomă până la finalul acestui an.

Tesla a testat noul său software de conducere semi-autonomă pentru străzile orașului și săptămâna trecută a distribuit ”FSD Beta v9” unui număr limitat de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
software