Tesla își construiește propriul sistem de inteligență artificială pentru mașini autonome

Tesla își construiește propriul sistem de inteligență artificială pentru mașini autonome
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2018

Elon Musk a anunțat cu ocazia prezentării rezultatelor financiare de pe ultimul trimestru că Tesla lucrează la propriul chipset de inteligență artificială care va fi folosit de mașinile sale autonome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Aflat în lucru deja de trei ani, timp în care a fost păstrat secretul, proiectul este numit intern Hardware 3 și are ca scop crearea unui chipset care să proceseze pe loc toate necesitățile de navigare ale mașinilor Tesla autonome, scrie News.ro

Hardware 3 va lua locul platformei Nvidia Drive, pe care se bazau mașinile Tesla până acum, și va fi instalat pe modelele S, X și 3. Upgrade-ul va începe să se facă deja de anul viitor.

Noua taxă auto este în faza finală. Ministru: cel care poluează va fi penalizat CITEȘTE ȘI Noua taxă auto este în faza finală. Ministru: cel care poluează va fi penalizat

Principiul de bază, spune Elon Musk, este ca toate calculele și deciziile ce țin de navigarea mașinilor autonome să fie făcute local, de sistemul care va fi instalat pe mașinile companiei.

Altfel, chipset-urile cu AI se bazează în general pe rețea o neuronală care rulează în cloud. Această abordare poate crea întârzieri în operare, având nevoie de un timp pentru a trimite cererea și a primi răspunsul de la server.

Elon Musk spune că propriul sistem va putea procesa aproximativ 2.000 de cadre pe secundă, în comparație cu cele 200 de cadre pe secundă procesate de hardware-ul Nvidia pe care compania se baza până acum.

Asta datorită, în primul rând, faptului că toate calculele și verificările necesare se fac local, în mașină.

Un chipset de inteligență artificială propriu le va permite celor de la Tesla să adauge îmbunătățiri și facilități noi mai repede și mai bine personalizate pentru propriile autovehicule autonome.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla