VW Group, ascensiune importantă a veniturilor, profitului și marjei de profit, chiar și afectate de amenzile din scandalul diesel. Brandul de lux Bentley - pierderi de 80 milioane euro

VW Group, ascensiune importantă a veniturilor, profitului și marjei de profit, chiar și afectate de amenzile din scandalul diesel. Brandul de lux Bentley - pierderi de 80 milioane euro
scris 2 aug 2018

Volkswagen Group a anunțat rezultatele financiare pentru primul semestru din 2018, cu o creștere substanțială a profitului, a veniturilor și a marjei de profit, demonstrând o soliditate fără probleme a business-ului într-un an cu foarte multe provocări. Singura excepție este brandul de lux Bentley, care a avut rezultate în scădere și pierderi.

Anunțul privind rezultatele financiare ale Volkswagen Group, în perioada ianuarie - iunie 2018, arată o evoluție foarte bună a grupului german, în pofida unor conjuncturi dificile, inclusiv dificultăți legate de scandalul diesel, de interdicțiile impuse de unele orașe privind motoarele diesel, de intrarea în vigoare a testelor WLTP și de scandalul tarifelor de import.

VW Group a înregistrat o creștere a veniturilor cu 3,5%, la 119,4 miliarde euro, precum și a profitului operațional, cu 9,8 procente, la un total de 9,8 miliarde euro, acestea fiind diminuate cu 1,6 miliarde euro „în conexiune cu chestiunea diesel”. Profitul înainte de taxe a crescut cu 2 procente, la 9 miliarde euro. Marja de profit a grupului a urcat la o valoare excelentă, de 9,1%, în creștere de la 7,7%, una dintre cele mai bune valori din industrie, pentru un producător de volum. După aplicarea costurilor cu scandalul diesel (rechemări și amenzi), marja de profit scade la 6,8%.

BMW va construi o nouă fabrică lângă granița cu România, investiție de 1 miliard euro. Unul din motivele pentru care a preferat Ungaria: infrastructura foarte bună CITEȘTE ȘI BMW va construi o nouă fabrică lângă granița cu România, investiție de 1 miliard euro. Unul din motivele pentru care a preferat Ungaria: infrastructura foarte bună

„Nu putem să ne culcăm pe lauri deoarce mari provocări se află în fața noastră în trimestrele viitoare, în special în privința tranziției la noua procedură de test WLTP. Creșterea protecționismului aduce de asemenea provocări majore pentru industria auto integrată global”, spune VW Group CEO, Herbert Diess.

Rezultatele pe divizii (mărci) arată evoluții foarte bune pentru toate sectoarele grupului. Marca de autoturisme VW a înregistrat 42,7 miliarde venituri, cu 2,1 miliarde euro profit, afectat însă de cheltuielile speciale de 1,6 miliarde euro.

Audi (inclusiv Lamborghini și Ducati) a încasat 31,2 miliarde euro, cu un profit în creștere la 2,8 miliarde euro.

Skoda a avut venituri de 9,2 miliarde euro, cu 5,1% mai mari, dar cu o scădere a profitului cu 4,5%, la 821 milioane euro.

SEAT a generat venituri de 5,8 miliarde euro, cu 14,5% mai mari, și un profit operațional în creștere cu 62,7%, la 212 milioane euro.

Bentley a înregistrat o scădere a vânzărilor, cu 757 milioane venituri și o pierdere de 80 milioane de euro, generate, potrivit celor de la VW, de întârzierile noului Continental GT.

Porsche a obținut venituri mai mari, de 11,2 miliarde euro, și un profit de 2,1 miliarde euro.

Și diviziile de vehicule comerciale, VW, Scania și MAN, au înregistrat venituri în creștere și profituri mai mari în comparație cu anul trecut.

Volkswagen a anunțat un volum de vânzări record, în primele șase luni, de 5,575 milioane de unități, în creștere cu 5,8% față de anul trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vw
volkswagen
piata auto
rezultate vw