Tesla recheamă în service peste 50.000 de mașini, două treimi din producția de automobile din 2016, din cauza unor probleme cu frâna de mână

Tesla recheamă în service peste 50.000 de mașini, două treimi din producția de automobile din 2016, din cauza unor probleme cu frâna de mână
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 apr 2017

Producătorul auto american Tesla a anunțat, vineri, că recheamă aproximativ două treimi din mașinile pe care le-a fabricat în 2016 din cauza unei defecțiuni la frânele de mână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania a precizat că, din cele 53.000 de mașini care ar putea avea probleme și vor fi chemate pentru verficării și reparații, doar 5% au defecțiuni.

“Rechemăm 53.000 de mașini din prudență. Din cauza designului, este greu să spunem exact câte mașini au probleme”, au declarat reprezentanții Tesla.

Potrivit Bloomberg, componentele cu probleme au fost furnizate de compania italiană Brembo.

Americanii de la PHI Group au încheiat un parteneriat un Maxagro din Timiș. Cele două companii vor colabora și pentru un proiect de agricultură organică CITEȘTE ȘI Americanii de la PHI Group au încheiat un parteneriat un Maxagro din Timiș. Cele două companii vor colabora și pentru un proiect de agricultură organică

“Colaborăm cu Tesla pentru a ne asigura că problema este rezolvată rapid”, a declarat un purtător de cuvânt al Brembo.

Aceasta nu este prima dată când Tesla recheamă în service o parte din mașinile vândute, din cauza unor defecte de fabricație.

În aprilie 2016, Tesla anunța că rechemă în service toate cele 2.700 de mașini Model X fabricate până în primăvara anului respectiv, din cauza unor probleme legate de scaune. Producătorul auto afirma, la acel moment, că nu există informații legate de accidente, dar testele au arătat că al treila rând de scaune al SUV-urilor Model X s-ar putea desprinde, fiind un risc pentru pasageri.

Totodată, în noiembrie 2015, Tesla a chemat în service toate autovehiculele Model S, primul model al companiei, livrate până la jumătatea lunii respective, din cauza unor probleme legate de centura de siguranță.

Tesla a început anul acesta cu cele mai bune rezultate trimestriale privind vânzările și producția de automobile, depășind estimările analiștilor. Compania condusă de miliardarul vizionar Elon Musk a livrat peste 25.000 de vehicule în primele trei luni din 2017, în creștere cu 69% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Producția de vehicule s-a situat la 25.418 unități, de asemenea un număr record trimestrial pentru compania din Palo Alto, California. În primele trei luni din 2016, Tesla a produs 15.510 de mașini. Conform proiecțiilor înaintate de Musk, producția anuală de mașini ar urma să urce la o jumătate de milion de vehicule în 2018, de la 76.000 de vehicule în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk
frane
recheama
rechemari
service
defect