Netmarble Games a atras 2,3 mld. dolari pe bursa sud-coreeană, a doua cea mai mare listare din istoria țării

Netmarble Games a atras 2,3 mld. dolari pe bursa sud-coreeană, a doua cea mai mare listare din istoria țării
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 apr 2017

Netmarble Games, cel mai mare producător de jocuri video pentru mobil din Coreea de Sud, a obținut 2,3 miliarde de dolari printr-o ofertă publică inițială, a doua cea mai mare sumă atrasă până acum pe bursa coreeană. Creatorul “Lineage II: Revolution”, numit recent cel mai bine vândut joc video pentru mobil din lume, va utiliza fondurile pentru finanțarea de achiziții și extinderea pe piețele din SUA și Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oferta publică inițială evaluează Netmarble la 13.300 miliarde won (peste 11 miliarde dolari), scrie Reuters. Compania a vândut 17 milioane de acțiuni proprii (circa 20% din total) la un preț de 157.000 won/unitate, aflat la extrema de sus a intervalului indicativ de 121.000-157.000 won anunțat anterior.

Este a doua cea mai mare listare din Coreea de Sud, fiind depășită doar de oferta publică de 4,4 miliarde dolari desfășurată în 2010 de asigurătorul Samsung Life Insurance. O performanță notabilă, care vine la doar câteva săptămâni după ce RPG-ul "Lineage II: Revolution", lansat în decembrie, a fost desemnat de SuperData cel mai bine vândut joc din lume în luna februarie, în pofida faptului că este disponibil doar pe piața sud-coreeană.

PSD vrea stoparea privatizărilor timp de 5 ani, naționalizarea acțiunilor și activelor la companii privatizate fraudulos, dar și a unor titluri la Fondul Proprietatea CITEȘTE ȘI PSD vrea stoparea privatizărilor timp de 5 ani, naționalizarea acțiunilor și activelor la companii privatizate fraudulos, dar și a unor titluri la Fondul Proprietatea

"Compania tocmai ce a lansat un joc al cărui succes depășește tot ce s-a făcut până acum în Coreea de Sud și pregătește noi titluri ce vor fi lansate în curând în sectorul jocurilor mobile, un sector în care de obicei trebuie să aștepți o perioadă pentru următorul joc", spune analistul Jang Won-yeol de la Shinyoung Securities. "Oferta acțiuni a fost aproape inexistentă comparativ cu cererea", a conchis analistul.

Piața sud-coreeană de jocuri video este a patra ca mărime din lume, după China, SUA și Japan, cu venituri anuale de aproximativ 4 miliarde de dolari, potrivit datelor firmei de cerceare Newzoo.

Netmarble, al cărei acționar principal este holdingul chinez Tencent, cu o participație de 22%, va folosi fondurile atrase pentru noi achiziții. Compania vrea să își majoreze cota de piață în America de Nord și Europa și tintește un loc între primii cinci producători de jocuri video din lume până în 2020.

Fondată în anul 2000, Netmarble Games are în portofoliu titluri precum "Everyone's Marble", "Seven Knights" și "Marvel Future Fight".

viewscnt
Afla mai multe despre
netmarble games
listare
ipo
jocuri video
lineage revolution