Tesla recheamă sute de mii de vehicule în SUA

Tesla recheamă sute de mii de vehicule în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

Tesla recheamă 578.607 de vehicule din Statele Unite, deoarece pietonii ar putea să nu aibă cunoștință despre un vehicul al companiei care se apropie dacă nu aud sunetele de avertizare de risc, au declarat autoritățile de reglementare din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflată sub un control din ce în ce mai mare din partea Administrației pentru Siguranța Drumurilor Naționale  (NHTSA), Tesla a anunțat în ultimele patru luni 10 campanii de rechemări pe piața din SUA, scrie News.ro.

București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic CITEȘTE ȘI București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic

Producătorul de vehicule electrice recheamă unele vehicule Model S, Model X, Model Y fabricate în 2020-2022  și vehicule Model 3 din 2017-2022, deoarece ”funcția Boombox” permite redarea sunetelor printr-un difuzor extern în timp ce vehiculul este în mișcare.

NHTSA a spus că vehiculele nu respectă standardul federal de siguranță pentru vehicule cu motor privind cerințele minime de sunet pentru vehiculele electrice.

Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air (de la distanță), care va dezactiva funcționalitatea Boombox atunci când vehiculul este în modurile Drive, Neutru și Reverse.

Multe dintre rechemarile recente ale Tesla au fost pentru a rezolva probleme de software.

Tesla a spus că nu a avut cunoștință de niciun accident, răniri sau decese legate de rechemare.

După ce Tesla a introdus ”Boombox” în decembrie 2020, NHTSA a emis o solicitare de informații în ianuarie 2021, a spus producătorul auto. Aceasta a fost urmată de o serie de întâlniri virtuale pe această problemă în lunile următoare.

În septembrie, NHTSA a actualizat o investigație asupra problemei, a spus Tesla. În octombrie, Tesla a apărat testele și argumentele folosite pentru a determina conformitatea Boombox.

Tesla a fost de acord cu o rechemare după două zile de întâlniri care a avut loc luna trecută.

Boombox folosește difuzorul Sistemului de avertizare pentru pietoni (PWS), iar utilizatorii pot personaliza sunetele.

Conform regulilor impuse de Congres, producătorii de automobile trebuie să adauge sunete vehiculelor electrice atunci când acestea se deplasează cu viteze de până la 18,6 mile pe oră (30 km pe oră), pentru a ajuta la prevenirea rănirii pietonilor, bicicliștilor și orbilor.

Vehiculele electrice sunt adesea mai greu de auzit la viteze mai mici decât motoarele pe benzină. La viteze mai mari, zgomotul anvelopelor, rezistența vântului și alți factori elimină nevoia de sunete de alertă, a spus anterior NHTSA.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini
sua