Tesla și-a remediat deficiențele de frânare la Model 3 printr-un update online

Tesla și-a remediat deficiențele de frânare la Model 3 printr-un update online
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 iun 2018

Tesla Model 3 i-a surprins din nou pe cei de la Consumer Reports, de data aceasta în mod pozitiv, după ce compania a remediat deficiențele de la sistemul de frânare printr-un update online, făcut tuturor mașinilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu puțin timp, celebra publicație independentă dedicată protecției consumatorilor din SUA Customer Reports a publicat concluziile sale după un test efectuat cu Tesla Model 3. Cea mai mare problemă constatată a fost legată de distanța de frânare a mașinii, una foarte mare în raport cu orice alt competitor, „mai lungă decât la un Ford F150” (cel mai mare pick-up american). Din acest motiv, Customer Reports a anunțat că nu recomandă pentru achiziție Model 3.

Acum, revista a publicat un nou review, anunțănd că Tesla a efectuat o remediere printr-un upgrade online la sistemul de frânare, iar distanța de frânare a scăzut considerabil. Noul software instalat permite acum modificarea parametrilor de frânare în funcție de condițiile de mediu în care rulează mașina.

La noul test efectuat de Consumer Reports, distanța de frânare a fost de 40 de metri, la o viteză de 100 km/h, cu aproape 6 metri mai scurtă decât la testul inițial.

Reprezentanții Consumer Reports au declarat că îmbunătățirea este una fără precedent. „Sunt la Consumer Reports de 19 ani și am testat peste 1.000 de mașini, dar niciodată n-am văzut o mașină care să poată să-și îmbunătățească performanțele pe pistă cu un update făcut online”.

Taxify, concurentul Uber, cu birou recent deschis în București, a primit o finanțare de 175 milioane de dolari și devine unicorn CITEȘTE ȘI Taxify, concurentul Uber, cu birou recent deschis în București, a primit o finanțare de 175 milioane de dolari și devine unicorn

Punctajul acordat pentru Tesla Model 3 s-a îmbunătățit considerabil, după retestare, dar au rămas nerezolvate unele mici deficiențe: zgomotul la rulare, rigiditate suspensiei și poziția inconfortabilă pe scaunul din spate.

Elon Musk a psotat un mesaj pe twitter în care a mulțumit revistei pentru criticile de calitate și a spus că zgomotul și confortul vor fi și ele îmbunătățite.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
sistem de franare
consumer reports