Fiat a decis oprirea definitivă a producției lui Punto, unul dintre cele mai cunoscute modele ale mărcii

Fiat a decis oprirea definitivă a producției lui Punto, unul dintre cele mai cunoscute modele ale mărcii
scris 30 mai 2018

Fiat Chrysler Automobile, compania care deține în acest moment marca Fiat, a decis să elimine din gamă, pentru totdeauna, modelul Punto, din cauza vânzărilor slabe. Uzina în care a fost construit va fi folosită de mărcile premium ale grupului.

Fiat va anunța în perioada următoare oprirea definitivă a producției modelului de segment B Punto, după ce anterior oprise producția modelului înrudit, Palio, în America de Sud. Decizia a fost luată ca o consecință a faptului că vânzările acestui model s-au prăbușit, platforma pe care era construit este învechită, iar compania nu a mai investit în dezvoltarea unei noi platforme de clasă B. Potrivit informațiilor neoficiale, în uzina din Melfi, unde a fost fabricat Punto timp de 13 ani, vor fi produse alte modele, ale mărcilor premium, inclusiv Jeep.

Fiat Punto a fost lansat în 1993, fiind un real succes de piață, acesta câștigând în scurt timp titlul de Car of The Year, 1995. Primul Punto a fost desenat de însuși Giugiaro, având declinări ale caroseriei în 3 și 5 uși, dar și cabrio. Vânzările sale au crescut sistematic, ajungând, la a treia generație, la un volum de aproximativ 9 milioane de unități.

VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Rolls Royce Cullinan, cel mai scump și mai profitabil SUV din lume, a fost prezentat în premieră la Londra

Platforma ultimei generații a fost dezvoltată de Fiat împreună cu General Motors, cu care avea încheiat un parteneriat, la acel moment. Din nefericire, absența investițiilor într-o nouă platformă și reorientarea pieței către SUV-uri, a determinat scăderea vânzărilor până aproape de zero, deși piața europeană de autoturisme de oraș, de segement B, este în continuare destul de solidă, liderii VW Polo, Ford Fiesta și Renault Clio numărându-se printre cele mai vândute automobile din Europa.

Anul trecut, Fiat Punto a fost vândut în aproape 50.000 de exemplare, iar în acest an vânzările sale, în primele 3 luni, nu au depățit 10.000 de exemplare.

În acest moment nu există informații despre un posibil înlocuitor, singurul model despre care s-a vorbit fiind un posibil SUV de clasă B.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
punto