Tesla taie prețurile, livrările au ratat așteptările. Cât a ajuns să coste o mașină

Tesla taie prețurile, livrările au ratat așteptările. Cât a ajuns să coste o mașină
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2024

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S, cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile după ce livrările din primul trimestru ale celui mai valoros producător auto din lume au ratat așteptările pieței, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk a scăzut prețurile pentru varianta de bază Model Y la 42.990 de dolari, în timp ce variantele cu autonomie și performanțe mai mari sunt acum la prețuri de 47.990 de dolari și, respectiv, 51.490 de dolari, potrivit site-ului său, arată news.ro.

VIDEO Constructori români și bulgari avansează împreună la Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Constructori români și bulgari avansează împreună la Autostrada Moldovei

Versiunea de bază a Model S costă acum 72.990 dolari, iar o altă variantă la 87.990 dolari. Varianta de bază Model X costă acum 77.990 dolari, iar altă variantă are un preț de 92.900 dolari.

Tesla America de Nord a mai spus într-o postare pe X că va pune capăt beneficiilor programului de recomandare pe toate piețele, după 30 aprilie.

FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3 CITEȘTE ȘI FOTO BMW dezvăluie primele imagini cu noul X3

Programul de recomandare permite cumpărătorilor să obțină stimulente suplimentare prin recomandări de la clienții existenți, o strategie folosită de mult timp de producătorii auto tradiționali pentru a crește vânzările.

Musk a amânat o călătorie planificată în India, unde urma să se întâlnească cu prim-ministrul Narendra Modi și să anunțe planuri de a intra pe piața din Asia de Sud, a informat sâmbătă Reuters.

Luni, Reuters a relatat, citând o notă internă, că producătorul de vehicule electrice concediază mai mult de 10% din forța sa de muncă globală.

Topul marilor angajatori de la stat. Aproape 1,29 milioane de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice CITEȘTE ȘI Topul marilor angajatori de la stat. Aproape 1,29 milioane de posturi ocupate în instituțiile și autoritățile publice

La începutul acestei luni, Reuters a scris că producătorul de vehicule electrice a anulat propiectul pentru o mașină ieftină, promisă de mult timp, estimată să coste 25.000 de dolari, pe care investitorii se bazau pentru a stimula creșterea pe piața automobilelor de masă.

Producătorul de vehicule electrice a raportat luna aceasta că livrările sale globale de vehicule au scăzut în primul trimestru pentru prima dată în aproape patru ani, deoarece reducerile de preț nu au reușit să stimuleze cererea. Tesla urmează să raporteze câștigurile din primul trimestru marți.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
masini