Tesla va face, în sfârșit, un facelift la Model 3

Tesla va face, în sfârșit, un facelift la Model 3
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 aug 2023

Una dintre vedetele Tesla, Model 3, al cărei succes global a fost umbrit de SUV-ul Model Y, va suferi în sfârșit o operație de face-lift, după mai bine de șase ani de la lansare, în încercarea de a-i menține vânzările la un nivel ridicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tesla Model 3 va primi o revizuire estetică și tehnică în acest an, potrivit primelor informații neoficiale. Durata de viață a acestui model este complet nefirească pentru industria auto și sfidează toate regulile constructorilor auto. În mod obișnuit, și asta de decenii, durata de viață a unui model este de circa 7 – 8 ani, termenul fiind stabilit pe baza unor studii complexe privind interesul acordat de public, dar și pe baza actualizării tehnologiei regăsite la bord. În cei 7 ani de viață, mașinile trec, de obicei, la jumătatea vieții, printr-o actualizare menită să reaprindă interesul publicului. De obicei, așa-numitul face-lift aduce mici schimbări estetice ale părții frontale ale unui automobil, faruri, grilă, precum și la partea din spate, la care se adaugă noi culori de caroserie, eventual tapițerii noi, mult mai rar motoare noi și tehnologii de ultimă generație, care sunt, de obicei, păstrate pentru generațiile noi.

Urmează verificări la Wizz Air Hungary și Wizz Air Malta pentru cursele anulate, anunță un oficial guvernamental CITEȘTE ȘI Urmează verificări la Wizz Air Hungary și Wizz Air Malta pentru cursele anulate, anunță un oficial guvernamental

Tesla a ignorat complet regulile pieței auto, menținând la vânzare Model 3 timp de șase ani, fără aproape nicio modificare. De fapt, nu este primul model al Tesla care are acest comportament, deoarece Model S și Model X au același design de peste 10 ani și, respectiv, peste 8 ani. În plus, cel mai noi model al mărcii, Model Y, are la bază aceeași platformă și tehnologii de la Model 3, cu un design foarte puțin schimbat.

Elon Musk s-a bazat în decizia sa de până acum pe un design foarte bun realizat la momentul lansării modelelor Tesla, unul atemporal, și pe o platformă tehnică specifică mașinilor electrice, susținută de o arhitectură software avansată. Între timp, însă, apariția competiției din Europa și din China a făcut ca mașinile Tesla să devină din ce în ce mai comune din punct de vedere al designului, ba chiar, pentru unii clienți de electrice, să fie considerate învechite.

Primele informații despre un facelif al Model 3 au fost transmise chiar de Elon Musk, în conferința de prezentare a rezultatelor semestriale, chiar dacă voalat, el precizând că producția acestei mașini va suporta unele întreruperi pentru unele conversii ale liniilor de fabricație. Acum au apărut și informații din surse apropiate uzinei din China, acolo unde va fi produs, pentru început, Model 3 face-lift. Conform acestor informații, producția urmează să înceapă chiar în luna august, la finalul pregătirilor industriale, dar livrările vor fi făcute cu întârziere, fiind nevoie, ca și până acum, de încărcarea unor transporturi de mare capacitate pentru livrări pe alte continente.

Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota CITEȘTE ȘI Cele mai fiabile mașini second-hand. Dacia, peste Toyota

Printre modificările care vor fi introduse odată cu face-liftul se va număra și trecerea la bateriile LMFP, mai eficiente și mai ieftine, pe care le va furniza CATL.

Odată cu introducerea face-liftului, Tesla a modificat termenele de livrare pentru Model 3, ca urmare a întreruperilor de producție. Mașina ajunsese să poată fi livrată după câteva săptămâni în Europa, ca urmare a scăderii cererii, iar acum în configurator au reapărut termene mai lungi. Pentru o comandă în România, mașina apare pe site cu livrare în octombrie – noiembrie.  

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla model 3
model 3 face-lift
design model 3