Tesla va introduce sisteme de conducere autonomă pe toate automobilele sale

Tesla va introduce sisteme de conducere autonomă pe toate automobilele sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2016

Tesla Motors va include sisteme de conducere autonomă pe toate automobilele sale, compania încercând că fie primul costructor auto care să aducă în circulație astfel de vehicule, a anunțat miercuri directorul general Elon Musk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Automobilele Model S și Model X sunt deja produse cu noile sisteme, care includ opt camere video, 12 senzori îmbunătățiți și radar cu procesare mai rapidă, scrie News.ro.

Noul pachet hardware va costa 8.000 de dolari, a spus Musk în timpul unei conferințe cu investitorii.

Softul care permite funcționarea complet autonomă este încă în faza de testare.

Musk anticipează că până la sfârșitul lui 2017 un automobil Tesla va fi capabil să circule autonom de la Los Angeles la New York fără să fie nevoie ca șoferul să pună mâinile pe volan.

Șeful Tesla a stabilit deseori obiective ambițioase pentru Tesla, pentru ca ulterior acestea să fie amânate.

Alți producători auto au anunțat că anticipează că vor putea lansa pe piața sisteme de conducere autonomă până în 2019 sau 2021.

Între timp, modelele Tesla mai vechi, care nu au sistemul suplimentar de camere, senzori și procesoare mai performante nu vor putea fi folosite în sistem complet autonom, cu toate că și softul Autopilot va fi îmbunătățit, a precizat Musk.

El a mai spus că, o perioadă, noul sistem autonom va avea o capacitate mai mică de a asista șoferii la virare și frânare decât modelele dotate cu sistemul Autopilot, dar, până în decembrie, noile modele vor ajunge la același nivel cu acestea.

Noul soft este realizat de Tesla și va funcționa cu cipurile Titan fabricate de Nvidia.

Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare CITEȘTE ȘI Oficial: PFA-urile și întreprinzătorii persoane fizice au răgaz până în ianuarie 2019 să se conformeze noilor reguli de autorizare

Nu este clar cum va fi primit sistemul de conducere autonomă de către autoritățile de reglementare. Musk a spus că va fi de două ori mai sigur decât un șofer uman.

Cu toate acestea, autoritățile federale și statale din Statele Unite propun reglementări standarde mai riguroase pentru controlarea dezvoltării și lansării pe piață a sistemelor de acest tip.

Unii analiști pun sub semnul întrebării valoarea achiziției unei mașini autonome înainte de apariția reglementărilor, considerând că ar fi doar o problemă de vanitate, întrucât nu ar putea fi folosită în trafic.

Până la apariția reglementărilor, alți producători ar putea introduce soluții mai bune, ceea ce ar face ca sistemul Tesla să devină depășit.

Elon Musk a făcut eforturi în ultimele luni pentru a menține interesul investitorilor pentru Tesla, pe fondul declinului acțiunilor.

Compania urmează să atragă din nou capital de pe piață în următoarele 12 luni, potrivit analiștilor.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 23%, de la un nivel maxim atins în aprilie, compania traversând o perioadă mai dificilă.

Moartea, în luna mai, a unui șofer care conducea un automobil Tesla cu sistemul Autopilot activat a determinat autoritățile de reglementare să investigheze cazul, iar decizia de a prelua producătorul de panouri solare SolarCity a întâmpinat probleme financiare și de reglementare.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla