Peugeot va desființa peste 2.100 de posturi la uzinele din Franța anul viitor, pe fondul scăderii vânzărilor și al Brexit

Peugeot va desființa peste 2.100 de posturi la uzinele din Franța anul viitor, pe fondul scăderii vânzărilor și al Brexit
scris 17 oct 2016

PSA Peugeot Citroen vrea să desființeze peste 2.100 de locuri de muncă în Franța anul viitor, echivalentul a circa 3% din numărul total de posturi pe piața locală, relatează Reuters, care citează postul de radio France Info.

Al doilea mare producător auto european intenționează să desființeze 2.133 de locuri de muncă la uzinele din Franța, printr-un program de pensionări anticipate și concedieri voluntare, conform unor documente interne. La finele anului trecut, Peugeot avea 78.274 de angajați în Franța, inclusiv la divizia de componente auto Faurecia.  

Peugeot trebuie să dea dovadă de prudență în contextul incertitudinii create după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană și al scăderii vânzărilor de automobile cu motoare diesel, potrivit conducerii companiei.

Acesta va fi a patra reducere de personal începând cu anul 2013. Potrivit France Info, Peugeot a desființat 17.000 de locuri de muncă în ultimii trei ani.

Romaero începe concedierea colectivă a 150 de angajați, care costă statul 5,6 milioane lei CITEȘTE ȘI Romaero începe concedierea colectivă a 150 de angajați, care costă statul 5,6 milioane lei

Reprezentanții PSA Peugeot Citroen nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Profitul Peugeot a crescut de peste două ori în primul semestru, la 1,2 miliarde de euro, datorită reducerii puternice a costurilor legate de restructurare, taxe și datorii. Vânzările globale au scăzut însă cu 0,2%, până la 1,54 milioane de vehicule, pe fondul unui declin de 20% pe piața din China.

Constructorul auto francez vizează creșterea veniturilor cu 10% până în 2018 prin lansarea de noi modele, inclusiv modele electrice, hibride și un vehicul pickup, potrivit planului strategic pe cinci ani prezentat la începutul lunii aprilie.

Statul francez are o participație de 14% la Peugeot, o participație similară fiind deținută de grupul chinez Dongfeng.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa peugeot citroen
locuri de munca
reduceri