Șeful Renault-Nissan va fi noul președinte al Mitsubishi - surse. Acțiunile Mitusbishi urcă

Șeful Renault-Nissan va fi noul președinte al Mitsubishi - surse. Acțiunile Mitusbishi urcă
scris 19 oct 2016

Carlos Ghosn, directorul general al alianței Renault-Nissan, va fi noul președinte al Consiliului de Administrație al Mitsubishi Motors, au declarat pentru cotidianul nipon Nikkei surse familiare cu situația.

Nissan Motor, al doilea mare producător auto din Japonia, va finaliza în această lună achiziția unui pachet de 34% din acțiunile rivalului Mitsubishi, care se confruntă cu dificultăți financiare după ce a admis că a modificat rezultatele testelor privind consumul de carburanți înregistrat de mai multe modele comercializate pe piața locală, inclusiv sub marca Nissan. 

Potrivit surselor menționate, Ghosn i-a cerut lui Osamu Masuko, actualul președinte al CA și directorul general al Mitsubishi, să rămână la conducerea companiei după finalizarea preluării de către Nissan a pachetului de acțiuni, în schimbul căruia Mitsubishi va primi aproximativ 2,2 miliarde dolari.

Acțiunile Mitusbishi, numărul șase pe piața auto niponă, s-au apreciat cu 8% în urma informațiilor.

Peugeot va desființa peste 2.100 de posturi la uzinele din Franța anul viitor, pe fondul scăderii vânzărilor și al Brexit CITEȘTE ȘI Peugeot va desființa peste 2.100 de posturi la uzinele din Franța anul viitor, pe fondul scăderii vânzărilor și al Brexit

În aprilie, Mitsubishi a admis că a modificat rezultatele testelor privind eficiența energetică în cazul a patru modele vândute în Japonia, două dintre acestea fiind comercializate sub marca rivalului Nissan. Ulterior, compania a anunțat că datele privind consumul de carburanți au fost modificate în cazul a 25 de modele, toate comercializate pe piața locală.

Discrepanțele dintre consumul real de carburant și cel indicat de testele de eficiență au fost semnalate chiar de Nissan, care, în mai, a înaintat o ofertă pentru preluarea unui pachet de 34% din acțiunile Mitsubishi, în schimbul a 237,36 miliarde yeni (2,2 miliarde de dolari).

Mitsubishi a reluat la începutul lunii vânzările modelelor pentru care au fost manipulate testele de consum. Miercuri, compania a estimat că va înregistra o pierdere de 240 miliarde yeni (2,3 miliarde dolari) din cauza scandalului în anul fiscal 2016/2017, mult peste prognozele anterioare, de 145 miliarde de yeni (1,37 miliarde dolari), scrie MarketWatch.

Constructorul auto se așteaptă la o pierdere operațională de 28 miliarde yeni (270 milioane dolari), comparativ cu un profit de 25 miliarde yeni (242 milioane dolari) preconizat la finele lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
carlos ghosn
renault-nissan
mitsubishi
nissan
presedinte