Tesla va lansa un robotaxi

Tesla va lansa un robotaxi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 apr 2024

Elon Musk a anunțat că Tesla va lansa un robotaxi pe 8 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În stilul caracteristic, scurt și fără detalii, Elon Musk a anunțat, pe X/Twitter, că Tesla va prezenta, pe data de 8 august, un așa-numit robotaxi.

Robotaxi este denumirea generică folosită pentru mașinile autonome care pot îndeplini funcții de taximetrie, transportând pasagerii fără un om la volan.

Profitul Samsung crește cu peste 900% CITEȘTE ȘI Profitul Samsung crește cu peste 900%

Anunțul lui Elon Musk a venit la foarte puțin timp după ce Reuters a scris că Tesla ar fi renunțat la planurile de dezvoltare a unei mașini electrice mai ieftine.

În ianuarie, Musk spunea despre acest model că va fi lansat în a doua parte a anului viitor. Acum, proprietarul Tesla spune că Reuters minte.

Viitoarea/fostă mașină electrică ar trebui să coste începând de undeva de la 25.000 de dolari. În prezent, cea mai ieftină mașină Tesla este Model 3, care costă începând de la 39.000 de dolari.

Spre deosebire de Waymo și alte companii, Tesla dezvoltă mașini autonome care se ghidează doar prin intermediul camerelor video, după ce compania a renunțat la radar și senzori.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla
robotaxi