Tesla vrea să lanseze noi mașini electrice în 2025. Modelul de 25.000 de dolari, promis de Elon Musk de mai mulți ani

Tesla vrea să lanseze noi mașini electrice în 2025. Modelul de 25.000 de dolari, promis de Elon Musk de mai mulți ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Compania Tesla și-a anunțat furnizorii că vrea să înceapă producția unui nou vehicul electric la jumătatea anului 2025.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mașina ce are numele de cod "Redwood" ar fi un model crossover compact, au precizat surse citate de agenția Reuters.

Elon Musk, directorul general al Tesla, a stârnit interesul investitorilor și fanilor pentru mașini electrice accesibile și taxiuri robotizate (robotaxiuri) cu sisteme de conducere autonomă, după ce a anunțat că aceste vehicule ar urma să fie fabricate pe platorme concepute special pentru a reduce costurile de producție, arată Euronews.

VIDEO Un Boeing 757 și-a pierdut roata din față în timp ce se pregătea de decolare. „S-a desprins și s-a rostogolit de pe deal\ CITEȘTE ȘI VIDEO Un Boeing 757 și-a pierdut roata din față în timp ce se pregătea de decolare. „S-a desprins și s-a rostogolit de pe deal"

Printre modele se numără și o mașină de 25.000 de dolari, un preț care i-ar permite să concureze cu modele mai accesibile pe benzină și cu un număr tot mai mare de vehicule electrice ieftine, precum cel produse de compania chineză BYD.

Inițial, Elon Musk a promis că Tesla va fabrica o mașină de 25.000 de dolari în 2020, un plan pe care ulterior l-a abandonat și apoi a revenit asupra lui.

În prezent, cea mai ieftină mașină din gama Tesla este berlina Model 3 care are un preț de pornire de 38.990 de dolari în Statele Unite.

FOTO CFR a lansat „Trenul Unirii CITEȘTE ȘI FOTO CFR a lansat „Trenul Unirii

În 2023, Tesla a trimis furnizorilor ”cereri de oferte” sau invitații la licitații pentru modelul "Redwood" și a estimat un volum de producție săptămânal de 10.000 de vehicule, au precizat două dintre surse citate de Reuters.

Producția ar urma să înceapă în iunie 2025, arată sursele citate.

Tesla vrea să producă un robotaxi ieftin, precum și o mașină electrică de intrare în gamă, cu un preț de 25.000 de dolari, bazată pe aceeași platformă, reiese din biografia lui Musk, realizată de Walter Isaacson și publicată în septembrie.

În 2022, Musk a menționat că Tesla va produce un taxi cu tehnologie de conducere autonomă, cu un aspect futurist în 2024. De altfel, miliardarul a prezentat mai multe planuri de a înjumătăți costul de producție al următoarei generații de mașini electrice, însă nu a făcut public un calendar pentru lansări.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model y