Toyota anunță noi opriri ale uzinelor, cu alte 100.000 de unități pierdute

Toyota anunță noi opriri ale uzinelor, cu alte 100.000 de unități pierdute
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 sep 2022

Constructorul japonez Toyota nu reușește să iasă din criza de semiconductori, deși la începutul acestei crize părea a fi singurul producător care nu este afectat în aceeași măsură precum rivalii. Pentru luna octormbrie, japonezii vor opri producția în șapte uzine din Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Cu același text care cere scuze clienților și partenerilor, Toyota a anunțat noi opriri ale fabricilor sale în luna octombrie, opriri cauzate de lipsa de componente și care vor determina o scădere a producției de aproximativ 100.000 de autovehicule. Anterior, planurile comunicate public pentru furnizori și parteneri anunțau un volum de 900.000 de unități în luna octombrie, însă noile cifre stabilite de cei de la Toyota arată că vor fi asamblate aproximativ 250.000 de unități în Japonia și 550.000 în alte țări în care grupul nipon are uzine. Asta înseamnă aproximativ 800.000 de autovehicule ce vor fi produse luna viitoare. Pentru celelalte două luni, ritmul de producție estimat în acest moment va fi mai mare, fiind comunicată o medie de 850.000 de vehicule pentru ultimele trei luni ale anului.

EXCLUSIV Dacia s-a apropiat în luna august de volumele vândute înainte de criză. Dispariția lui Dokker, marea pierdere a mărcii în 2022 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia s-a apropiat în luna august de volumele vândute înainte de criză. Dispariția lui Dokker, marea pierdere a mărcii în 2022

Vor fi oprite nu mai puțin de 10 linii de producție, în șapte dintre uzinele Toyota, toate din Japonia, două dintre ele ajungând până la 12 zile de suspendare. Este vorba despre cele în care sunt produse modelele RAV4, ceea ce înseamnă că timpul de așteptare pentru clienții care au comandat acest model va crește. Celelalte modele afectate vor fi Yaris, Corolla, Land Cruiser, dar și mai multe modele Lexus.

Toyota a transmis că menține ținta de producție stabilită anterior pentru finalul anului fiscal, la sfârșitul lui martie 2023, când sunt prognozate 9,7 milioane de vehicule asamblate.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
opriri productie toyota
criza semiconductori