Toyota, cel mai bun trimestru din 2015, dar estimări mai mici ale profitului anual, din cauza yenului

Toyota, cel mai bun trimestru din 2015, dar estimări mai mici ale profitului anual, din cauza yenului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 aug 2019

Toyota Motor a publicat rezultatele financiare după primul trimestru din anul fiscal 2019 - 2020, cu o creștere de 8,7% a profitului operațional, dar a surprins cu o reducere cu 6 procente a profitului anual esitmat, în special din cauza yenului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a reușit să obțină un profit operațional de 741,9 miliarde yeni, echivalent a peste 6 miliarde euro, în trimestrul aprilie - iunie, primul din anul fiscal japonez. Sunt aproape 9 procente creștere față de anul trecut, cifrele reprezentând cel mai bun rezultat trimestrial al companiei din ultimii patru ani. Vânzările au crescut ușor pe intervalul analizat, însă pe ambele trimestre din 2019 ele sunt sub nivelul de anul trecut. Veniturile Toyota în trimestrul aprilie - iunie s-au ridicat la 7,64 miliarde yeni, cu 4,5% mai mari decât trimestrul similar din anul anterior.

BMW Group, vânzări record, dar profit în scădere masivă din cauza provizioanelor. Marca bavareză a depășit Mercedes în iune CITEȘTE ȘI BMW Group, vânzări record, dar profit în scădere masivă din cauza provizioanelor. Marca bavareză a depășit Mercedes în iune

În același timp, șefii companiei au estimat un profit operațional anual de 2.400 miliarde yeni, mai mic cu 2,7% față de anul anterior, și sub nivelul prognozat inițial, de 2.550 miliarde yeni. Cei de la Toyota au justificat calculul pe cursuri diferite yen-dolar și yen-uro, mai mici față de cele folosite în prognoza anterioară.

Vânzările Toyota în trimestrul 1 din anul fiscal 2020 s-au ridicat la 2,71 milioane de vehicule, cu 3,6% mai multe față de anul anterior. Estimările companiei pentru întreg anul fiscal sunt de 10,73 milioane de vehicule vândute.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
piata auto
rezultate toyota
vanzari toyota