Toyota lucrează la un nou model de automobil electric, cu autonomie mai mare și încărcare rapidă

Toyota lucrează la un nou model de automobil electric, cu autonomie mai mare și încărcare rapidă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2017

Toyota Motor lucrează la un model de automobil electric dotat cu un nou tip de baterie, care va crește semnificativ autonomia acestuia și va reduce timpul de încărcare, vânzările urmând să înceapă în 2022, a relatat marți publicația Chunichi Shimbun, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul automobil electric va fi construit pe o platformă nouă, va folosi baterii în stare solidă și va fi încărcat în doar câteva minute, scrie News.ro.

Actualele vehicule electrice, care folosesc baterii litiu-ion, au nevoie de o perioadă de încărcare de 20-30 de minute, chiar și cu încărcătoare rapide, și au de obicei o autonomie de 300-400 de kilometri.

Toyota a decis să scoată la vânzare noul model în Japonia cel mai devreme în 2022, potrivit publicației.

evoMAG intră pe piața asigurărilor CITEȘTE ȘI evoMAG intră pe piața asigurărilor

Un purtător de cuvânt al Toyota a spus că grupul nu poate comenta imediat informația.

Cel mai mare producător japonez de automobile vrea să reducă decalajul față de liderii producătorilor de vehicule electrice, cum sunt Nissan și Tesla, în contextul creșterii interesului pentru modelele alimentate de baterii, ca alternativă viabilă la mașinile convenționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
automobil electric