Toyota Motor investește 1,3 miliarde de dolari într-o fabrică din Kentucky pentru a produce un nou SUV, complet electric

Toyota Motor investește 1,3 miliarde de dolari într-o fabrică din Kentucky pentru a produce un nou SUV, complet electric
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2024

Toyota Motor investește 1,3 miliarde de dolari într-o fabrică din Kentucky, pentru a produce un nou SUV, complet electric, cu trei rânduri de scaune, pentru piața din SUA, a anunțat compania, citată de CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto japonez așteaptă ca vehiculul să intre în producție între sfârșitul lui 2025 și începutul lui 2026, potrivit unui purtător de cuvânt al acestuia, scrie News.ro.

FOTO Hyundai pregătește lansarea lui Casper, o mașină electrică de 20.000 de euro, similară lui Spring CITEȘTE ȘI FOTO Hyundai pregătește lansarea lui Casper, o mașină electrică de 20.000 de euro, similară lui Spring

Proiectul face parte din planurile anunțate anterior de producătorul auto japonez de a investi 35 de miliarde de dolari în vehicule electrice cu baterie sau BEV, până în 2030.

Un purtător de cuvânt al companiei a refuzat să ofere detalii suplimentare pentru vehiculul viitor, care va concura probabil cu vehiculele actuale, cum ar fi Rivian R1S și Kia EV9.

Anunțul vine în timp ce adoptarea de către consumatori a vehiculelor electrice a fost mai lentă decât se așteptau mulți, ceea ce i-a determinat pe unii producători de automobile să întârzie sau să reducă planurile de investiții pentru vehiculele integral electrice.

Parlamentul European vrea ca infracțiunile rutiere grave să ducă la pierderea dreptului de a conduce la nivelul întregii UE CITEȘTE ȘI Parlamentul European vrea ca infracțiunile rutiere grave să ducă la pierderea dreptului de a conduce la nivelul întregii UE

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, este printre cei mai importanți producători de automobile care afirmă că, deși vehiculele electrice sunt o soluție pentru a atinge neutralitatea carbonului, nu sunt singurele.

Producătorul auto continuă să investească în hibrizi, vehicule hibride plug-in și alte tehnologii, cum ar fi celulele de combustibil cu hidrogen.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
suv