Toyota Motor reia activitățile la fabricile de vehicule din Japonia; mulți furnizori au fost afectați de cutremur

Toyota Motor reia activitățile la fabricile de vehicule din Japonia; mulți furnizori au fost afectați de cutremur
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Toyota Motor reia activitățile la fabricile de vehicule din Japonia, dar, având în vedere impactul cutremurului produs de Anul Nou, va decide separat cu privire la operațiuni, din 15 ianuarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În timp ce replicile cutremurului cu magnitudinea 7,6 care a devastat coasta de vest a Japoniei continuă și mulți dintre furnizorii săi și afiliații acestora se află în zonele afectate, Toyota a declarat într-un comunicat de presă că va folosi piese din stoc, în afara acestor zone, scrie News.ro.

Ministrul italian de Externe pledează pentru formarea unei armate a Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Ministrul italian de Externe pledează pentru formarea unei armate a Uniunii Europene

Președintele Toyota, Koji Sato, a declarat vineri că grupul încearcă să înțeleagă situația lanțului de aprovizionare, după ce furnizorii Aisin și Sumitomo Electric au suferit daune din cauza cutremurului.

Până vineri, aproximativ 80% din cele 200 de companii cu fabrici în zonele afectate de cutremur au reluat producția sau urmau să o facă în curând, a declarat vineri ministrul Industriei Ken Saito.

Peste 100 de persoane au decedat și peste 200 sunt încă dispărute după cutremurul care a lovit peninsula Noto, pe coasta aflată la nord-vest de orașul Tokyo.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
japonia
cutremur