Toyota și-a adâncit declinul de producție și de vânzări

Toyota și-a adâncit declinul de producție și de vânzări
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 sep 2022

Constructorul japonez Toyota a anunțat rezultatele de vânzări și de producție din luna iulie, cu o scădere care adâncește declinul generat de criza de semiconductori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Vânzările de autovehicule ale grupului Toyota au totalizat în luna iulie 872.757 unități, o valoare cu 6,2% mai mică decât cea înregistrată în urmă cu un an, cea mai mare pierdere fiind cea a mărcii principale, Toyota, -7,2%, cu 797,179 vehicule vândute. Impactul cel mai mare a fost pe piața din Japonia (-20,5%), în timp ce vânzările de pe piețele externe a scăzut cu numai 2,5%. Pierderea este aproape dublă față de cea din iunie și crește astfel declinul raportat după prima jumătate a anului, când ajunsese la 6 procente.

În ceea ce privește producția, scăderea din iulie a fost de aproape 7%, cu un volum de 835.192 unități, ca urmare a opririlor repetate în uzinele companiei din Japonia. Practic, Toyota a produs în unitățile japoneze cu 24,7% mai puține vehicule, lucru care a anulat practic creșterea din fabricile de peste hotare, unde Toyota a înregistrat o creștere de 7,7%. În consecință, compania a ajuns la un declin al producției, după șapte luni, de -4,2%, cu 0,4 puncte procentuale peste nivelul atins la jumătatea anului. Mai exact, grupul japonez a produs 5,9 milioane de vehicule, din care puțin peste 5 milioane sunt cele ale Toyota și Lexus, restul fiind Daihatsu și Hino.

Dacia Spring se răzbună CITEȘTE ȘI Dacia Spring se răzbună

Compania a transmis că principalele motive ale declinului sunt impactul Covid-19 și efectele acestuia în lanțul de furnizori, precum și criza de semiconductori, în pofida faptului că în unitățile de producție din afara Japoniei constructorul a înregistrat un record al producției.

Toyota spune că situația rămâne dificil de prognozat, din ambele motive invocate pentru declin, însă reprezentanții companiei vor încerca să facă tot posibilul pentru a livra cât de multe vehicule este posibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota productie
vanzari toyota
criza semiconductori