Toyota, Subaru și Mazda nu renunță la motoarele cu combustie. „Vom lucra pentru viitorul industriei auto din Japonia!”

Toyota, Subaru și Mazda nu renunță la motoarele cu combustie. „Vom lucra pentru viitorul industriei auto din Japonia!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 mai 2024

Trei dintre companiile auto japoneze, Toyota, Subaru și Mazda, au anunțat startul unei colaborări în domeniul motoarelor, atât pe segmentul celor cu combustie, cât și motoare electrificate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Subaru Corporation (Subaru), Toyota Motor Corporation (Toyota) și Mazda Motor Corporation (Mazda) au semnat un acord de colaborare pentru dezvoltarea de motoare, însă nu au detaliat prea mult specificațiile acestora, menționând doar că sunt „motoare adaptate electrificării și urmăririi neutralității carbonului”. Chiar și așa, este menționată categoria motoarelor cu combustie care vor fi folosite cel mai probabil în combinații de motorizări hibride.

Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț CITEȘTE ȘI Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț

„Fiecare dintre cele trei companii își va propune să optimizeze integrarea cu motoare, baterii și alte unități de acționare electrică”, explică cele trei companii japoneze, care mai precizează că noile motoare vor fi și compatibile cu combustibilii sintetici (neutri).

În același timp, anunțul face referire la menținerea identității motoarelor pentru fiecare dintre mărci, motoare „care nu numai că reprezintă mărcile respective, ci și care răspund nevoilor și preferințelor unice ale clienților lor”.

VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ Este pregătită deschiderea circulației pe cel mai nou nod rutier dintre două autostrăzi din România

Se mai vorbește și despre lanțurile de aprovizionare și locurile de muncă în companiile care „stau la baza acestor motoare”, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, colaborarea ar putea să se concentreze în special pe achiziții comune.

De asemenea, se amintește despre unitățile de propulsie cu hidrogen lichid și despre integrarea motoarelor cu unitățile electrice.

„Atingerea unei societăți neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon este o provocare care trebuie asumată de toate industriile din Japonia și de societatea în ansamblu.

FOTO Start pentru o nouă magistrală de metrou. Va porni tot de la Piața Unirii CITEȘTE ȘI FOTO Start pentru o nouă magistrală de metrou. Va porni tot de la Piața Unirii

De asemenea, îmbunătățim motoarele noastre opuse orizontal, cu scopul de a utiliza combustibili neutri din carbon în viitor, cele trei companii care împărtășesc aceeași aspirație vor continua să avanseze în căutarea excelenței durabile în producția de mașini japoneze”, a declarat Atsushi Osaki, CEO, Subaru.

„Pentru a oferi clienților noștri opțiuni diverse pentru a atinge neutralitatea carbonului, este necesar să ne asumăm provocarea de a motoare în evoluție, care să fie în ton cu mediul energetic al viitorului. Cele trei companii, care împărtășesc aceleași aspirații, vor rafina tehnologiile motoarelor prin competiție amicală”, a transmis și Koji Sato, CEO, Toyota Motor Corporation.

Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț CITEȘTE ȘI Șeful Citroen: „Nu ne deranjează comparația cu Dacia”. C3 Aircross rivalizează cu Duster inclusiv la preț

„Vom continua să oferim clienților mașini interesante, perfecționând motoarele cu ardere internă pentru era electrificării și extinzând posibilitățile pe mai multe căi pentru a obține neutralitatea carbonului. Având în vedere compatibilitatea motorului rotativ cu electrificare și combustibili neutri din punct de vedere al carbonului, Mazda va continua să dezvolte tehnologia. prin co-creare și competiție pentru a se asigura că poate contribui pe scară largă la societate”, a declarat Masahiro Moro, CEO, Mazda Motor Corporation.

„Chiar dacă Subaru, Toyota și Mazda concurează în arena produselor cu motoare și mașini unice, companiile au o dedicare comună pentru atingerea neutralității carbonului printr-o abordare pe mai multe căi. Împreună cu parteneri similari, calificați și pasionați de motoare, acestea vor lucra pentru a crea viitorul industriei auto din Japonia”, se mai arată în anunțul celor trei.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
subaru
mazda