FOTO Jeep nu mai încearcă să ascundă rivalitatea cu Dacia și lansează un rival direct pentru Duster

FOTO Jeep nu mai încearcă să ascundă rivalitatea cu Dacia și lansează un rival direct pentru Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 mai 2024

Jeep nu mai încearcă să ascundă rivalitatea cu Dacia, deși cu doar câțiva ani în urmă nimeni nu s-ar fi gândit la o comparație între modelele celebrei mărci americane și cele ale Dacia. Noua versiune 4x4 a lui Avenger intră în competiție directă cu versiunea de top a SUV-ului produs la Mioveni, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Jeep a lansat în Europa versiunea 4xe a SUV-ului de clasă B Avenger, o motorizare care folosește un sistem de tracțiune hibrid, benzină – electric. Motorul pe benzină acționează direct roțile față, iar alte două motoare electrice sunt conectate la ambele punți, pentru a oferi tracțiune integrală.

VIDEO Pasagerii din avionul companiei Singapore Airlines afectat de turbulențe au ajuns într-un final la Singapore. Din 2009 până în 2018, turbulențele au reprezentat mai mult de o treime din accidentele aeriene raportate CITEȘTE ȘI VIDEO Pasagerii din avionul companiei Singapore Airlines afectat de turbulențe au ajuns într-un final la Singapore. Din 2009 până în 2018, turbulențele au reprezentat mai mult de o treime din accidentele aeriene raportate

Jeep Avenger a fost primul automobil electric al mărcii, modelul fiind declarat Mașina Anului în Europa, în 2023. Dimensiunile sale sunt departe de ceea ce eram obișnuiți să vedem la marca americană, care vindea în deceniile trecute mașini cu motoare în V și lungimi de până la 5 metri. Astăzi, modelul vândut în Europa are doar puțin peste 4 metri și este chiar mai scurt decât Duster, unul dintre competitorii săi din segment.

Șeful mărcii, Antonio Filosa, a anunțat că performanțele off-road ale lui Avengere „depășesc orice altă capabilitate din segment”. În segment nu mai există decât foarte puține automobile care oferă 4x4, Dacia Duster fiind cel mai renumit, dar concurat și de Toyota Yariss Cross și VW T-Roc. Din punct de vedere al vânzărilor, cele două rivale ale lui Duster sunt și vele mai vândute în acest moment, însă modelul produs în România se află chiar între două generații, situație care stă la baza vânzărilor în declin din acest început de an.

Renault a anunțat prețurile noului „Duster de lux” CITEȘTE ȘI Renault a anunțat prețurile noului „Duster de lux”

Noul Avenger cu tracțiune integrală hibridă se află și el în aceeași situație cu Duster, adică în prag de lansare. Șeful mărcii spune că are deja 8.000 de comenzi pentru acesta, dar livrările sale vor începe mai târziu decât cele ale lui Duster, care va fi livrat începând din luna iunie. Duster avea în urmă cu o lună 20.000 de comenzi, fără să existe informații privind distribuția comenzilor pe tipuri de motorizări.

Să nu uităm, însă, că prețul lui Jeep Avenger 4xe îndepărtează mult clienții Duster de cei ai modelului american, pentru că între cele două versiuni 4x4 este o diferență de circa 10.000 de euro, invers proporțională diferența de spațiu și lungime a celor două mașini. Duster are 4,34 metri lungime, în timp ce Avenger are doar 4,08 metri, mult mai apropiat de Sandero Stepway.

FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice CITEȘTE ȘI FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice

Jeep Avenger a fost lansat ca mașină electrică, dar ulterior a primi și motoare mild-hybrid, pe 48 de volți, care stau de altfel la baza noului 4xe. Versiunea electrică se bazează pe o arhitectură pe 400 volți și are o autonomie declarată de circa 400 km.

FOTO Jeep nu mai încearcă să ascundă rivalitatea cu Dacia și lansează un rival direct pentru Duster

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep avenger 4xe
dacia duster
4x4