Toyota va investi 5,3 miliarde de dolari în Japonia și Statele Unite

Toyota va investi 5,3 miliarde de dolari în Japonia și Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2022

Toyota Motor Corp va investi până la 730 miliarde de yeni (5,27 miliarde de dolari) în Japonia și Statele Unite, pentru a produce baterii pentru vehiculele electrice, a anunțat cel mai mare producător auto nipon, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va începe producția de baterii în perioada 2024 - 2026 cu o investiție menită să majoreze capacitatea în ambele țări cu până la 40 GWh, scrie Agerpres.

Gigantul chinez Geely și un grup petrolier discută să cumpere acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni CITEȘTE ȘI Gigantul chinez Geely și un grup petrolier discută să cumpere acțiuni la unitatea de motoare a Renault, care va include Uzina Mecanică Mioveni

Vor fi investiți aproximativ 400 miliarde de yeni la fabricile Toyota din Japonia și la Prime Planet Energy & Solutions Co, o societate mixtă cu Panasonic Holdings Corp.

În plus, aproximativ 2,5 miliarde de dolari vor fi alocați unității care produce baterii pentru Toyota în Carolina de Nord, SUA.

Producătorii auto din întreaga lume cheltuie miliarde de dolari pentru a majora producția de baterii și de vehicule electrice, în contextul reglementărilor de mediu mai dure.

Luni, Honda Motor și LG Energy Solution au anunțat că intenționează să cheltuie 4,4 miliarde de dolari și să înființeze o societate mixtă în Statele Unite, pentru a produce baterii pentru vehiculele electrice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
japonia