Toyota vrea să combine vehiculele autonome cu retailul, prezentând e-Palette, un concept de magazin mobil

Toyota vrea să combine vehiculele autonome cu retailul, prezentând e-Palette, un concept de magazin mobil
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2018

Toyota Motor încearcă să combine vehiculele autonome și retailul în magazine mobile ale viitorului și a convins Amazon.com să contribuie la proiectul vehiculului e-Palette, aflat în fază de concept, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a prezentat luni, la o conferință de presă organizată la evenimentul CES Media Days, conceptul e-Palette, un vehicul similar unui camion de alimente care poate fi personalizat cu ușurință, printre exemple aflându-se un restaurant mobil, un magazin și un vehicul pickup destinat donațiilor, scrie News.ro

Participanții la Alianța e-Palette creată de companie vor ”colabora la planificarea vehicului, la conceptele de aplicații și la activități de verificare a vehiculului”, potrivit anunțului oficial. Între parteneri se află Amazon, companiile de servicii de transport prin intermediul aplicațiilor mobile Uber și Didi Chuxing, Pizza Hut și Mazda Motor.

Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017 CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz, cea mai vândută marcă premium din lume: record de 2,3 milioane de mașini în 2017

”Imaginați-vă cât de grozav ar fi e-Palette la festivalul Burning Man”, a spus președintele Toyota, Akio Toyoda, la evenimentul de luni, la care a susținut că Toyota trebuie să concureze companii de tehnologie cum sunt Apple, Alphabet și Facebook.

Burning Man este un festival de opt zile care se desfășoară anual la Black Rock City, un oraș construit temporar în statul Nevada.

Toyota și partenerii săi se vor concentra pe finalizarea conceptului, care este un vehicul în totalitate electric și construit pentru a fi autonom. Partenerii vor putea să instaleze propria tehnologie de conducere autonomă pe e-Palette, a spus Toyoda.

Utilizatorii vor putea personaliza în totalitate interiorul și exteriorul vehiculului, pe care Toyota speră să îl ofere în trei dimensiuni.

Constructul auto japonez anticipează că va efectua testele de fezabilitate ale conceptului în Statele Unite și în alte regiuni la începutul anilor ‘20.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota motor
e-palette