Traficul în Vama Siret a fost reluat. Multe camioane așteaptă să intre în țară dinspre Ucraina

Traficul în Vama Siret a fost reluat. Multe camioane așteaptă să intre în țară dinspre Ucraina

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2024

Traficul în Vama Siret a fost reluat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, fiind permisă intrarea camioanelor dinspre Ucraina. Numărul TIR-urilor care așteaptă să intre în țară este foarte mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În data de 19.01.2024, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la manifestarea de protest a fermierilor și transportatorilor din județul Suceava. Aceștia au acționat pentru siguranța participanților, prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială, care ar putea tulbura desfășurarea în condiții de ordine și siguranță a acestei manifestații”, a transmis Jandarmeria Suceava, în noaptea de vineri spre sâmbătă, citată de News.ro.

Jandarmii și polițiștii au discutat permanent cu protestatarii, prin intermediul echipelor de dialog, în vederea deblocării traficului rutier pe drumul european E85, la aproximativ 2 km de Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Ciolacu: Noul preț RCA - sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori cu 2-3 camioane CITEȘTE ȘI Ciolacu: Noul preț RCA - sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori cu 2-3 camioane

”Traficul în Vama Siret se desfășoară în condiții normale, pe ambele sensuri, pentru toate categoriile de autovehicule. A fost reluată activitatea de procesare a tirurilor dinspre Ucraina către orașul Siret”, au mai transmis jandarmii.

Potrivit aplicației Trafic Online a Poliției de Frontieră, camioanele așteaptă 120 de minute la intrarea în țară.

”TRAFIC INTENS, numar foarte mare de mijloace de transport prezente la control”, este avertismentul polițiștilor de frontieră.

Zile întregi, intrarea camioanelor dinspre Ucraina nu a fost permisă, din cauza protestului fermierilor și transportatorilor.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, în urma deciziei Consiliului ASF, transportatorii vor avea acces la un tarif de primă rezonabil în cazul RCA.

”Noua formulă de calcul va face ca valoarea maximă a primei recomandate să nu depășească 9.000 de lei la clasa B0, adică foarte aproape de tariful de referință. Va fi un preț sustenabil”, a transmis premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste
siret
vama
camioane
ucraina