Traficul pe Aeroportul Iași în primele zece luni din 2022 l-a depășit pe cel înregistrat în 2019, înaintea pandemiei

Traficul pe Aeroportul Iași în primele zece luni din 2022 l-a depășit pe cel înregistrat în 2019, înaintea pandemiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2022

Aeroportul din Iași a depășit, în primele zece luni din anul 2022, întreg traficul pe anul 2019, conducerea aerogării ieșene estimând că la finalul acestui an numărul total de pasageri va trece de 1,5 milioane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul Aeroportului din Iași, Romeo Vatră, a declarat că în perioada ianuarie-octombrie din acest an traficul a fost de 1,32 milioane de pasageri, nivel care a depășit traficul înregistrat înaintea pandemiei.

EXCLUSIV Fondurile de pensii din România și-au redus expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia. O parte din titluri a ajuns la maturitate, banii au fost virați în conturi CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondurile de pensii din România și-au redus expunerea pe obligațiunile emise de o bancă din Rusia. O parte din titluri a ajuns la maturitate, banii au fost virați în conturi

"În 2019 am avut aproximativ 1,3 milioane de pasageri, iar la 1 noiembrie acest an am atins deja acest nivel. Cu alte cuvinte am bătut recordul. Estimăm că putem depăși 1,5 milioane de pasageri la sfârșitul acestui an, ceea ce este mult peste așteptările pe care le aveam la începutul anului", a declarat pentru News.ro directorul aerogării ieșene, Romeo Vatră.

Totodată, Vatră a afirmat că sunt șanse bune ca Turkish Airlines să introducă, anul viitor, un zbor direct Iași-Istanbul, în timp ce WizzAir are în plan să dezvolte baza sa aeriană de la Iași și să anunțe noi rute.

Aeroportul ieșean va avea un nou terminal de pasageri la finalul anului 2023, construcția acestuia fiind începută în urmă cu câteva săptămâni. Conducerea aeroportului ieșean afirmă că noul terminal va fi al doilea ca mărime din țară, după Otopeni și că va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport iasi
wizz air