Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din UE în T3

Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din UE în T3
scris 29 mar 2021

Transportul feroviar de pasageri s-a redresat ușor în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2020, deși numărul călătorilor, comparativ cu perioada similară din 2019, încă a fost în scădere în majoritatea statelor membre ale blocului comunitar, însă declinul înregistrat în România a fost unul dintre cele mai mici consemnate, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Pentru a preveni extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), țările din Europa au adoptat diverse măsuri restrictive, care au afectat semnificativ toate călătoriile, inclusiv transportul pe calea ferată. Deși numărul pasagerilor în primul trimestru din 2020 a arătat primul impact al acestor restricții, efectul a fost chiar mai dur în trimestrul doi din 2020, când numărul de pasageri s-a înjumătățit în majoritatea statelor membre ale blocului comunitar pentru care sunt disponibile datele, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

În trimestrul trei din 2020, în România, un număr de 13,597 milioane de pasageri au călătorit cu trenul, cu 3,767 milioane mai puțini față de 17,364 milioane de pasageri în perioada similară din 2019, ceea ce înseamnă un declin de 22%, similar cu cel din Letonia.

Statele membre UE unde declinul procentual al pasagerilor transportați cu trenul a fost mai mic decât în România sunt: Lituania, Estonia și Cehia (toate cu 21%), Ungaria (19%), Bulgaria (18%) și Olanda (0,2%).

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În trimestrul trei din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, cel mai sever declin al numărului pasagerilor transportați cu trenul în UE s-a înregistrat în Irlanda (73%, sau minus 9,3 milioane de pasageri), Italia (48%, sau minus 96,7 milioane de pasageri), Spania (44%, sau minus 61,8 milioane de pasageri) și Suedia (42%, sau minus 26,5 milioane de pasageri).

Excepția o reprezintă Olanda, unde transportul feroviar de pasageri a rămas relativ stabil în primele trei trimestre din 2020.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Dacă se ia în considerare lungimea deplasărilor pasagerilor pe calea ferată, scăderea, comparativ cu perioada similară din 2019, a fost în general ușor mai ridicată decât cea măsurată în funcție de numărul de pasageri. În trimestrul trei din 2020, cea mai semnificativă scădere a traficului, exprimată în călători-kilometru, a fost în Irlanda (73%), Spania (59%), Portugalia (51%), Italia (50%) și Suedia (48%).

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

În cifre absolute, Germania este pe primul loc în UE când vine vorba de numărul pasagerilor transportați cu trenul, cu 400 de milioane pasageri în trimestrul trei din 2020, chiar dacă a suferit o scădere de 34% față de 731,455 milioane pasageri în perioada similară din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport feroviar
eurostat