Transportul în comun din Galați, blocat de un nou protest al angajaților

 Transportul în comun din Galați, blocat de un nou protest al angajaților
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2021

Șoferii și vatmanii de la societatea de transport în comun din Galați protestează luni dimineaă, acuzând că nu sunt respectate prevederile din contractual colectiv de muncă. Dimineață, doar cursele convenție către combinatul siderurgic, către șantierul naval și câteva curse pentru elevi au fost asigurate, dar la această oră în Galați nu mai circulă niciun mijloc de transport în comun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul de sindicat George Preda a precizat pentru News.ro că protestul a început la primele ore ale dimineții, când oamenii s-au adunat în curtea societății și au refuzat să mai iasă pe traseu. Au fost asigurate doar câteva curse  cu muncitori către combinatul siderurgic, șantierul naval și autobuzele care au dus elevii la școală.

Stellantis a depășit oficial VW Group și a devenit cel mai mare producător de autoturisme din Europa CITEȘTE ȘI Stellantis a depășit oficial VW Group și a devenit cel mai mare producător de autoturisme din Europa

La această oră niciun mijloc de transport în comun nu mai circulă în Galați

”Trebuia să primim o indexare a ratei inflației pe anul 2020. Avem o clauză contractuală care prevede acest lucru și trebuia să primim de la 1 ianuarie, am acceptat amânarea ei pentru august, septembrie. Timpul a trecut, nu s-a întâmplat nimic, iar acum domnul director general a spus că nu îi dă voie legea. A fost un prim protest în urmă cu două săptămâni, am semnat atunci un protocol prin care domnul director a acceptat să ne indexeze cu acea rată a inflației, dar în loc de 155 lei cât prevedea in contractul colectiv, a venit cu o sumă de 92 de lei și ne-a spus că așa se calculează, nu cum vrem noi. Reprezentantul Primăriei a confirmat că noi avem dreptate, însă directorul general s-a încăpățânat  și mai mult iar aum vrea să modificăm contractul colectiv de muncă, să renunțăm la această indexare anuală, pe care o avem stipulată în contract și pe anul viitor”, a declarat pentru News.ro liderul de sindicat de la Transurb Galați.

Pe de altă parte, sursa citată a declarat că oamenii s-au revoltat și mai mult când au aflat că salariul directorului general a fost majorat recent cu 4.500 de lei, iar atunci când i-au cerut acestuia să- și facă public salariul, el a refuzat.

În consecință, angajații societății de transport în comun din Galați au blocat luni dimineață activitatea, fără a mai ieși pe traseu.

”Din diferite surse am aflat că domnului director i-a fost majorat salariul cu 4.500 de lei, ceea ce ne-a inflamat și mai mult. Am solicitat documente în acest sens și ni s-a spus că nu este treaba noastră. În consecință, azi șoferii au refuzat să iasă în traseu si i-au cerut și demisia directorului general, au circulat până în ora 7-*8  convențiile pentru muncitori  și pentru elevi și acum nu mai circulă niciun autobuz.”, a mai declarat sindicalistul.

O întâlnire în care sunt chemați la discuții sindicaliștii si directorul general va avea loc în cursul zilei la Primăria Galați. În funcție de rezultatul discuțiilor, șoferii  vor decide momentul la care vor reintra pe traseu.

viewscnt
Afla mai multe despre
transportul în comun
galati