Turiștii spațiali vor putea face plimbări pe orbita Terrei, asigură corporația rusă Energia

Turiștii spațiali vor putea face plimbări pe orbita Terrei, asigură corporația rusă Energia
scris 26 iun 2020

Corporația spațială rusă Energia a încheiat un contract cu compania americană Space Adventures pentru a trimite doi turiști la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) în 2023, din care unul va putea să facă "o plimbare" pe orbita terestră, relatează joi EFE.

"Așa cum este prevăzut, în timpul misiunii unul dintre turiștii spațiali va efectua o ieșire în spațiu, însoțit de un cosmonaut, din segmentul rus al ISS", a informat compania rusă într-un comunicat.

FOTO Bentley a fabricat ultimul Mulsanne, limuzina ultra-luxoasă asamblată în doar 7.300 de exemplare timp de 10 ani CITEȘTE ȘI FOTO Bentley a fabricat ultimul Mulsanne, limuzina ultra-luxoasă asamblată în doar 7.300 de exemplare timp de 10 ani

Între 2001 și 2009, Rusia a trimis spre platforma orbitală șapte turiști spațiali la bordul capsulelor sale Soyuz, scrie Agerpres.

Primul care a cumpărat un zbor spre ISS a fost americanul Denis Tito, iar ultimul a fost canadianul Guy Laliberté, fondatorul companiei de divertisment Cirque du Soleil.

Unul dintre turiștii spațiali, milionarul american Charles Simonyi, a dorit să repete această experiență și a călătorit în spațiu de două ori, în 2007 și în 2009.

Corporația Energia, care fabrică vehiculele Soyuz, a explicat la momentul respectiv că suspendarea turismului spațial a fost legată de faptul că rachetele și capsulele rusești au devenit singurul tip de vehicul spațial capabil să transporte echipaje de astronauți spre platforma orbitală după retragerea din circulație a navetelor spațiale americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
energia
turisti spatiali