Uber se retrage din Quebec. Americanii denunță noi reguli introduse de autoritățile din provincia canadiană

Uber se retrage din Quebec. Americanii denunță noi reguli introduse de autoritățile din provincia canadiană
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 sep 2017

Compania americană de ridesharing Uber Technologies a decis să se retragă din cea mai mare provincie canadiană, Quebec, scrie CBC News, care citează postul de radio Radio Canada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anunțul vine în contextul în care Uber ar putea fi forțată să iasă de pe piața londoneză, după ce autoritățile locale au decis să nu prelungească licența de operare a companiei, pe care a acuzat-o de “lipsă de responsabilitate corporativă”.

Uber nu a comentat informația. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Reuters că Uber va ține o conferință de presă astăzi pentru a discuta o serie de regulamente introduce recent în Quebec și impactul acestora asupra activităților companiei.

CEO-ul Uber, care a preluat funcția luna trecută, cere iertare londonezilor într-o scrisoare deschisă, având în față spectrul rămânerii fără licență CITEȘTE ȘI CEO-ul Uber, care a preluat funcția luna trecută, cere iertare londonezilor într-o scrisoare deschisă, având în față spectrul rămânerii fără licență

Ministrul Transporturilor din Quebec, Laurent Lessard, a spus, săptămâna trecută, că Uber va putea să își continue operațiunile în cadrul unui proiect-pilot, însă compania va trebui să accepte noi condiții, printre care instruirea șoferilor conform normelor aplicabile în cazul șoferilor de taxiuri tradiționale. Totodată, datele șoferilor Uber vor fi verificate de Poliție și nu de firme private ca până acum.

În replică, Uber a arătăt, într-un comunicat, că operațiunile companiei din provincia canadiană sunt “grav amenințate” din cauza noilor regulamente.

Vineri, autoritatea londoneză din domeniul transporturilor (TfL) a anunțat că nu va mai prelungi licența acordată Uber, citând “lipsa de responsabilitate corportativă” a companiei.

"TfL a concluzionat că Uber London Limited nu respectă cerințele necesare pentru a deține o licență de taximetrie și transport privat de persoane", potrivit TfL.

Uber a anunțat că va contesta decizia. Într-o scrisoare deschisă adresată londonezilor, șeful Uber, Dara Khosrowshahi, a cerut scuze pentru greșelile companiei și a promis schimbări pentru ca aceasta să-și poată continua activitatea în capitala Marii Britanii.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
quebec
retragere
operatiuni
regulamente