Opel anunță prețurile pentru România ale noului SUV Grandland X, sub cele ale concurenței

Opel anunță prețurile pentru România ale noului SUV Grandland X, sub cele ale concurenței
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 sep 2017

Proaspăt lansat la Frankfurt, SUV-ul compact GrandlandX a fost introdus pe piața din România și au fost anunțate prețurile de listă. Noul model este concurent cu VW Tiguan, Nissan Qashqai sau Renault Kadjar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al doilea SUV dezvoltat de Opel împreună cu noii parteneri de la PSA Group, GrandlandX  este deja pe piață și poate fi comandat. Trăsăturile sale îl încadrează în segmentul C-SUV, cu o lungime de 4,47 metri, o lățime de 1,85 metri și o înălțime de 1,60 metri, totul pe un tren de rulare cu ampatament de 2,67 metri. Volumul util al portbagajului începe de la 514 litri, cu toate scaunele banchetei din spate ridicate, și ajunge la 1.652 litri cu scaunele abatate complet.

VIDEO & FOTO Ford prezintă în premieră SUV-ul EcoSport, versiunea românească ce va fi construită la Craiova. Este cel mai puternic concurent pentru Dacia Duster CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Ford prezintă în premieră SUV-ul EcoSport, versiunea românească ce va fi construită la Craiova. Este cel mai puternic concurent pentru Dacia Duster

Mașina împarte platforma tehnică (EMP2) de la PSA cu cele două modele-surori, Peugeot 3008 și Citroen C5 Aircross. Ca și la Crossland X, nu este disponibilă o tracțiune AWD, în ciuda numelui care are particula X la final. Motivul principal este dat de faptul că cei mai mulți clienți nu optează pentru acest tip de tracțiune, chiar și dacă este prezentă în ofertă, utilizarea aproape exclusivă fiind pe șoselele urbane, asfaltate și, eventual, pe drumuri neasfaltate ușoare. Pentru surpafețe cu aderență scăzută, GrandlandX va avea disponibil un sistem numit IntelliGrip.

Prețurile anunțate sunt extrem de competitive, mai mici decât cele ale modelelor concurente din grup, și încep de la 18.700 de euro, pentru motorul de bază, de 1.2 litri, benzină. Acesta asigură, cu ajutorul turbinei, o putere maximă de 130 CP și un cuplu maxim de 230 Nm, valori foarte bune pentru o mașină compactă. Consumul mixt al acestui motor este de 5,5 litri/100 km. Echiparea de bază, Selection, include cutia de viteze manuală cu șase trepte. Pentru varianta cu cutie automată, prețul începe de la 20.400 euro. Echiparea cea mai scumpă pentru acest motor este Innovation, la 24.200 de euro.

Cel de-al doilea motor disponibil la lansare este dieselul 1.6 litri, cu o putere maximă de 120 CP și 300 Nm, cuplu maxim. Acesta are un consum mediu anunțat de 4,6 litri/100 km.  Prețul pentru acest motor începe de la 20.600 euro, iar în echiparea de bază nu este disponibil și cu cutie automată. Pentru această combinație, motor 1.6 litri și cutie automată, cel mai mic preț este 21.800 euro, în echiparea Enjoy.

Opel a anunțat că va introduce ulterior un motor diesel de putere mai mare precum și alte variante de motorizări și o cutie de viteze automată cu 8 trepte.

În comparație cu principalii săi competitori, Opel Grandland X este, în acest moment, cel mai ieftin, doar Renault Kadjar având un preț de pornire de sub 20.000 de euro, pentru un motor similar, de 1.2 litri benzină. 

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
grandland