Uber suspendă pentru 1 an serviciul low-cost UberPop în Finlanda

Uber suspendă pentru 1 an serviciul low-cost UberPop în Finlanda
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iul 2017

Uber a anunțat joi că își suspendă serviciul low-cost nelicențiat UberPop în Finlanda până în 2018, când legea privind liberalizarea pieței locale de taximetrie va intra în vigoare, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia a fost luată pentru a feri șoferii parteneri de eventualele probleme legale, a spus Joel Jarvinen, directorul de țară pentru Finlanda al companiei americane de ridesharing..

Legea privind regularizarea sectorului de taximetrie din Finlanda va intra în vigoare la jumătatea anului viitor. Șoferii care oferă servicii de transport persoane vor avea nevoie în continuare de licențe, însă vor fi eliminate restricțiile privind atingerea unei cote anuale în vederea păstrării licenței, precum și cele referitoare la tarifele percepute.

Comisia Europeană a aprobat achiziția Opel de către Peugeot. Mai este așteptat avizul pentru achiziția GM Financial de către BNP Paribas și PSA CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a aprobat achiziția Opel de către Peugeot. Mai este așteptat avizul pentru achiziția GM Financial de către BNP Paribas și PSA

"Vrem să ne asigurăm că șoferii care folosesc aplicația sau angajații noștri nu sunt expuși unor probleme inutile – mai ales acum, când avem un viitor luminos în față. Credem că cea mai bună soluție este să întrerupem UberPop și să relansăm serviciul vara viitoare", a precizat Jarvinen.

Serviciul premium UberBlack, asigurat de șoferi parteneri autorizați, va continua să funcționeze în capitalla Helsinki, a adăugat el.

Uber, startup evaluat la 68 miliarde de dolari după primii șapte ani de activitate, a provocat schimbări în structura atent reglementată a industriei de taxi din foarte multe țări, însă s-a confruntat cu numeroase probleme de ordin legal și proteste din partea taximetriștilor, care acuză compania de concurență neloială.

Serviciul UberPop a fost suspendat deja în mai multe capitale europene, printre care Paris și Bruxelles.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
finlanda
uberpop
suspendare
lege
taximetrie