Noi probleme pentru Uber în Germania. Curtea Supremă vrea să interzică UberBlack, un serviciu premium asigurat de șoferi profesioniști

Noi probleme pentru Uber în Germania. Curtea Supremă vrea să interzică UberBlack, un serviciu premium asigurat de șoferi profesioniști
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 mai 2017

Germania, care în urmă cu doi ani a interzis Uber să ofere servicii de transport fără licență, vrea să suspende serviciul premium UberBlack, asigurat de șoferi profesioniști, pe motiv că încalcă legislația locală din domeniul concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea Supremă a Germaniei a cerut, joi, opinia judecătorilor Curții de Justiție a UE (CJUE) în legătură cu acest caz, pentru a vedea dacă o eventuală interzicere a serviciului contravine normelor UE, scrie Reuters.

Din 2015, aplicația Uber este disponibilă doar în anumite orașe din Germania, iar serviciile companiei sunt furnizate în această țară doar de șoferi profesioniști, prin intermediul UberBlack. Serviciul low-cost UberPop a fost interzis din cauză că șoferii nu erau licențiați.

Uber nu mai este interzis în Italia CITEȘTE ȘI Uber nu mai este interzis în Italia

Săptămâna trecută, avocatul general al CJUE, Maciej Szpunar, a arătat, într-o opinie, că Uber este o companie de transport și nu o platformă digitală, astfel că statele europene pot cere companiei să obțină autorizațiile necesare în vederea funcționării. Opinia exprimată de Szpunar nu are caracter obligatoriu, însă judecătorii CJUE tind să țină cont de recomandările avocatului general.

CJUE va da o decizie finală în cursul acestui an.

UberBlack este serviciul cu care s-a lansat Uber pe piața americană în urmă cu șase ani, la doi ani de la înființarea companiei. Uber s-a extins în Europa în 2012, însă compania s-a confruntat cu numeroare probleme de ordin legal și proteste din partea taximetriștilor, care acuză Uber de concurență neloială.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
germania
uberblack
interzicere
curtea suprema
cjue