Uber va oferi peste 3 miliarde de dolari pentru compania concurentă Careem din Dubai

Uber va oferi peste 3 miliarde de dolari pentru compania concurentă Careem din Dubai
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2019

Uber Technologies va oferi peste 3 miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Careem Networks FZ, din Dubai, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta Uber ar putea fi anunțată în prima parte a acestei săptămâni, a spus o a treia sursă.

Uber va plăti 1,4 miliarde de dolari în numerar și 1,7 miliarde de dolari în obligațiuni convertibile în acțiuni Uber, la un preț de 55 de dolari pe acțiune, potrivit Bloomberg, scrie News.ro.

FOTO Porsche vine ultimul la bal: Cayenne Coupe, concurent pentru BMW X6 și Mercedes GLE Coupe CITEȘTE ȘI FOTO Porsche vine ultimul la bal: Cayenne Coupe, concurent pentru BMW X6 și Mercedes GLE Coupe

Careem a refuzat să comenteze, iar reprezentanții Uber nu au fost disponibili imediat peentru comentarii.

Uber se pregătește pentru o ofertă publică inițială, iar bancherii cu care colaborează au indicat că evaluarea companiei americane ar putea fi de până la 120 de miliarde de dolari.

Compania americană de logistică și transport este în căutare de noi surse de creștere, pe fondul concurenței intense pe piața sa de bază, de ride-sharing, din partea unor operatori rivali cum este Lyft.

Ofertele publice inițiale ale Lyft și Uber reprezintă un moment de cotitură pentru companiile de tehnologie din Silicon Valley, care au evitat bursa ani de zile, în favoarea atragerii de capital din partea unor investitori privați.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
dubai