UE cere verificarea unor avioane Boeing 737-900ER, după o alertă de siguranță a SUA

UE cere verificarea unor avioane Boeing 737-900ER, după o alertă de siguranță a SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2024

Agenția pentru Siguranța Aviației a Uniunii Europene a anunțat că a adoptat o alertă de siguranță a SUA prin care se solicită verificarea unor avioane Boeing 737-900ER, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Federală pentru Aviație din SUA a recomandat duminică operatorilor aeronavelor Boeing 737-900ER, dintre care marea majoritate circulă în Statele Unite, să inspecteze vizual panourile de uși ale avioanelor, pentru a se asigura că sunt bine fixate, scrie News.ro.

VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România CITEȘTE ȘI VIDEO Umbrărescu a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România

Măsura a venit după ce FAA a consemnat la sol 171 avioane Boeing 737 MAX 9, în urma desprinderii unui panou de ușă a unui avion Alaska Airlines vechi de opt săptămâni, în timpul zborului.

Avioanele 737-900ER nu fac parte din noua flotă MAX, dar are un design similar de panou de ușă.

Un purtător de cuvânt al EASA a declarat că cinci avioane 737-900ER cu componenta respectivă sunt operate în Europa și sunt acoperite de apelul pentru inspecții, inclusiv două aflate la compania aeriană cehă SmartWings.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737-900er
ue
avion