UE propune noi reguli pentru concurența în sectorul transporturilor aeriene

UE propune noi reguli pentru concurența în sectorul transporturilor aeriene
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2017

Uniunea Europeană a propus joi noi reguli pentru combaterea practicilor anti-concurențiale ale companiilor aeriene, pentru a se asigura că operatorii din UE se pot proteja de concurența puternică venită din străinătate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Inițiativa vine în urma plângerilor repetate din partea unora dintre operatorii europeni, în special din partea Air France KLM și Lufthansa, în legătură cu companiile din regiunea Golfului Persic care primesc subvenții ilegale, acuzații pe care Emirates, Qatar Airways și Etihad le resping, scrie News.ro.

Propunerea, care necesită aprobarea Parlamentului European și a statelor membre ale UE, ar permite guvernelor și companiilor aeriene să reclame practicile discriminatorii la Comisia Europeană.

Șantierul naval Damen Galați construiește două feriboturi pentru compania canadiană BC Ferries, contract de peste 57 milioane euro CITEȘTE ȘI Șantierul naval Damen Galați construiește două feriboturi pentru compania canadiană BC Ferries, contract de peste 57 milioane euro

Dacă Executivul UE va constata că practicile unei terțe țări sau companii aeriene afectează companiile eurpene, va putea să impună amenzi sau să suspende serviciile sau drepturile unui operator străin.

”Dorim să ne asigurăm că Europa rămâne lider în aviația internațională, bine conectată la piețele în dezvoltare rapidă”, afirmă comisarul pentru Transporturi Violeta Bulc, într-un comunicat.

Propunerea nu prevede suspendarea drepturilor de trafic și nu va intra în contradicție cu acordurile bilaterale de servicii aeriene dintre țări.

Mai multe state europene s-au opus noilor reguli pe motiv că ar putea să le afecteze acordurile bilaterale și să limiteze conectivitatea în Europa. Multe consideră că acestea ar fi o inițitivă protecționistă pentr companiile europene, dar Comisia respinge acest lucru.

Comisia a mai publicat și recomandări care clarifică aplicarea reglementărilor referitoare la dreptul de proprietate, care limitează participațiile investitorilor din afara UE la companiile europene la 49%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transporturi aeriene