ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme

ULTIMA ORĂ Dacia va lansa al doilea model electric mult mai devreme
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 feb 2022

Prezentarea rezultatelor financiare ale grupului Renault, făcută de Luca de Meo, CEO, și Clotilde Delbos, CFO, a inclus și o serie de prezentări ale planurilor companiei pentru termen mediu. Între acestea a apărut, surprinzător, viitorul model electric al Dacia ce va fi dezvoltat pe noua platformă electrică CMF-AEV, cu data de lansare 2024, mult mai devereme decât informațiile anterioare, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

După ce, în prezentările anterioare, Renault a lăsat să se înțeleagă că Dacia va avea un nou automobil electric în 2026, acesta urmând să fie cel mai probabil următoarea generație a lui Sandero, acum situația s-a schimbat, fiind afișată o nouă dată de lansare: 2024, dar și o nouă poziționare.

Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente CITEȘTE ȘI Cefin Trucks, cu afaceri de aproape 90 milioane euro, anunță strategia pe 2022: digitalizare, servicii financiare, creșterea eficientă a vânzărilor, expansiunea rețelei de service. Ford Trucks - lider de piață pe mai multe segmente

Pentru perioada următoare, Renault Group are mai multe lansări planificate, începând cu noul Megane E-Tech, care în această perioadă intră pe piețele europene, și continuând cu noile modele electrice construite pe noua platformă electrică CMF-BEV: Renault 5, Renault 4, Alpine și Alpine SUV. Pe lângă acestea, în planurile Renault apare și un model Dacia, ce va avea dimensiuni de clasă A, similare cu Spring.  Potrivit declarațiilor lui Luca de Meo, CEO Renault, acest model va fi succesorul primului model electric al mărcii, asta însemnând că durata de viață a primului model electric al mărcii românești va fi mai scurtă decât în mod obișnuit.

„Pentru început platforma CMF-EV va oferi Megane E-Tech, apoi viitorul Scenic și noul Alpine GT crossovert. Platforma CMF-BEV va oferi Renault 5, dar și succesorul lui Renault 4. Iar pe CMF-A vom aduce, iar aceasta este o decizie pe care am luat-o în acest an, succesorul lui Dacia Spring”, a anunțat Luca de Meo.

VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Alexandru Băloi, Director Divizia de Soluții pentru Antreprenori, Vodafone România: Pentru o afacere mică, primii pași în digitalizare înseamnă prezența în mediul online. E foarte important să poată să te găsească clienții

Dacia Spring a fost un real succes pentru grupul Renault, cu un număr foarte mare de comenzi și o primire foarte bună din partea publicului din Europa. În pofida unui scor mic la testele de impact EuroNCAP, mașina s-a vândut foarte bine în primul an și se anunță un succes și pentru viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia spring
dacia electric
cmf bev
luca de meo