Un angajat al Tesla, acuzat de "sabotaj" de CEO-ul companiei

Un angajat al Tesla, acuzat de "sabotaj" de CEO-ul companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2018

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a acuzat un angajat al companiei sale de "sabotaj" și furt de informații "ultra-sensibile", pe care acesta le-ar fi transmis unor "părți terțe necunoscute", informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Am fost consternat să aflu în acest weekend că un angajat al Tesla a comis un act de sabotaj care dăunează operațiunilor noastre", a scris Elon Musk într-un e-mail adresat subordonaților săi, publicat marți de mai mulți analiști financiari. "Acest sabotaj include pur și simplu modificări ale codului sistemului de fabricație Tesla prin împrumutarea unor nume false de utilizator și prin exportul unor tone de informații ultra-sensibile unor părți terțe necunoscute", a adăugat antreprenorul de origine sud-africană, arată Agerpres.

"Dimensiunea acțiunilor sale nu este deocamdată pe deplin cunoscută, dar, ținând cont de ceea ce el a recunoscut deja că a făcut până în prezent, lucrurile par destul de grave", a precizat Elon Musk.

VIDEO ULTIMA ORĂ Un avion Boeing cu peste 100 de pasageri s-a prăbușit CITEȘTE ȘI VIDEO ULTIMA ORĂ Un avion Boeing cu peste 100 de pasageri s-a prăbușit

CEO-ul Tesla nu a dezvăluit numele angajatului, a cărui motivație ar fi constat în faptul că "dorea o promovare pe care nu a obținut-o".

Tesla a anunțat recent un vast plan de reconstrucție, ce include reducerea cu 9% a efectivelor sale - adică aproape 4.000 de angajați - pentru a-și reduce costurile și pentru a putea să spere să obțină primele sale beneficii financiare din istoria acestei companii, înființată în urmă cu 15 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
tesla
spionaj