Un manual destinat aviației globale pregătit de o agenție ONU sugerează recomandarea testării pasagerilor pentru Covid-19 cu teste sigure

Un manual destinat aviației globale pregătit de o agenție ONU sugerează recomandarea testării pasagerilor pentru Covid-19 cu teste sigure
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2020

Un manual destinat aviației globale, analizat de o agenție a ONU, sugerează recomandarea testării pasagerilor pentru Covid-19 cu teste sigure, pentru a depista noul coronavirus înainte de îmbarcare, au declarat trei surse apropiate situației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operatorii aerieni și aeroporturile exercită presiuni pentru recomandări unitare la nivel mondial referitoare la testare, pentru a fi evitate cerințele stricte pentru carantină, care decimează traficul, asociația IATA anticipând un declin de 66% al traficului aerian în 2020, din cauza pandemiei, scrie News.ro.

FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România CITEȘTE ȘI FOTO SUV-ul plug-in hibrid Citroen C5 Aircross, disponibil pe piața din România

În prezent, restricțiile de călătorie și utilizarea testelor variază la nivel global. Anumite companii aeriene solicită pasagerilor să obțină un test negativ, chiar dacă unele țări permit vizitatorilor să intre fără carantină, în timp ce altele interzic accesul tuturor străinilor neesențiali.

Manualul Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI) privind testarea și măsurile de gestionare a riscurilor transfrontaliere, preconizat să fie lansat în noiembrie, ar oferi îndrumări tehnice voluntare, dar nu ar obliga țările să elimine carantinele.

Nu este de așteaptat ca manualul să sugereze teste specifice, cum ar fi testele PCR, au spus sursele.

În schimb, ar recomanda ca pasagerii să fie examinați folosind un test cu o sensibilitate și specificitate de 95%, astfel încât să existe puține rezultate false pozitive și negative, au adăugat sursele.

Unele teste rapide sunt mai puțin sensibile și, prin urmare, sunt mai susceptibile să rateze cazuri pozitive decât alternativele PCR, deși diferența de precizie s-a micșorat.

Una dintre surse a declarat că inițial a fost luată în considerare o serie de teste, cu fiabilitate cuprinsă într 80% și de aproape 100%.

O altă propunere este ca pasagerii să fie testați cu până la 48 de ore înainte de călătorie, dar nu neapărat la aeroport, au spus sursele. Sursele au refuzat să fie identificate, deoarece discuțiile sunt confidențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
covid-19
teste