Vânzările auto au scăzut în China cu 18% în ianuarie, a 19-a lună de declin

Vânzările auto au scăzut în China cu 18% în ianuarie, a 19-a lună de declin
scris 13 feb 2020

Vânzările auto în China s-au contractat cu 18% în ianuarie, a 19-a lună de scădere consecutivă, adâncind declinul cu care se confruntă cea mai mare piață auto din lume și presiunile la adresa economiei, pe fondul epidemiei cu noul coronavirus, transmit AP și Reuters.

Livrările de SUV-uri, sedanuri și furgonete au scăzut cu 20,2%, la 1,6 milioane de unități, a estimat joi Asociația Producătorilor Auto din China (CAAM), care avertizează că "firmele sunt sub o presiune imensă", scrie Agerpres.

CONFIRMARE ASF a trecut Euroins în administrare temporară CITEȘTE ȘI CONFIRMARE ASF a trecut Euroins în administrare temporară

Vânzările au fost afectate în urma deciziei autorităților de la Beijing de a prelungi vacanța prilejuită de Anul Nou Chinezesc pentru a evita extinderea epidemiei. Astfel, fabricile auto și magazinele de prezentare au rămas închise.

China este responsabilă pentru 27% din producția auto globală, față de 7% în 2003, conform datelor UBS. Procentul exporturilor Chinei din totalul exporturilor de componente auto este de aproximativ 8%, față de 1% în 2003, indică UBS.

Vânzările de automobile electrice și hibride au scăzut cu 54,5% în ianuarie, la 39.000 unități, a informat CAAM.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
masini