Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut ușor

Vânzările Dacia din Marea Britanie au crescut ușor
scris 6 oct 2022

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 unități, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În septembrie, Dacia a vândut 4.064 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 5,09% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 3.867 de unități, scrie Agerpres.

Schimbare radicală pregătită: Proba practică a examenului de permis auto nu va mai fi dată în prezența polițiștilor CITEȘTE ȘI Schimbare radicală pregătită: Proba practică a examenului de permis auto nu va mai fi dată în prezența polițiștilor

În topul celor mai bine vândute modele în septembrie se află Nissan Qashqai, Tesla Model Y, Volkswagen Polo, Ford Puma și Kia Sportage.

Vânzările de vehicule electrice au crescut cu 16,5% în septembrie, în timp ce livrările de vehicule pe benzină și motorină au scăzut la 2,8% și, respectiv, 3,1%. Din 2030, vânzările de mașini noi pe benzină și motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

"Creșterea costurilor cu energia și inflația, pe lângă perturbările din lanțurile de aprovizionare, pun și mai multă presiune asupra redresării industriei auto în urma pandemiei și cerem urgent noului premier să abordeze aceste provocări și să restabilească încrederea și creșterea sustenabilă", a apreciat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

Recent, SMMT a înrăutățit estimările privind vânzările de mașini noi în Marea Britanie în acest an la 1,72 milioane, față de prognoza precedentă, de 1,89 milioane.

În primele nouă luni din acest an, vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 8,2%, la 1,20 milioane unități.

În perioada ianuarie-septembrie 2022, Dacia a vândut 21.280 vehicule pe piața britanică, în creștere cu 60,40% față de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 13.267 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele nouă luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Nissan Qashqai, Ford Puma, Kia Sportage și MINI.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie